Dünyanın En İyi 10 Yemeği Listesinde Türk Lezzeti!

Dünyanın En İyi 10 Yemeği Listesinde Türk Lezzeti!
Dünyanın en iyi yemeklerinde 'Cağ kebabı' ilk 10'a girdi. Coğrafi işaret ile tescillenen Erzurum'un cağ kebabı, Hırvatistan merkezli seyahat rehberi TasteAtlas'ın (Lezzet Atlası), hazırladığı listeye göre 2023'ün en iyi 20. lezzeti. Cağ kebabı, yine geçen yıl dünyada tüm lezzetler içerisinde 9. yemek seçildi.

Dünyanın en güzel yemekleri arasında 9’uncu sırada yer alan cağ kebabı, Türkiye’yi temsil ederek dünyanın en lezzetli yiyecekleri arasına girdi.

clwttcrlmeqvircsyu3dtw.webp

Listede sıralamaya göre Japon yemeği "kare" 1’inci, Brezilya yemeği "pıcanha" 2’nci, Portekiz yemeği "ameijoas a bulhao pato" 3’üncü, Çin yemeği "tangbao" 4’üncü oldu. Listenin devamında ise Çin’in "guotie" 5, Tayland’ın "phanaeng curry" 6, Peru’nun "ceviche mıxto" 7, İran’ın "ghormeh sabzi" yemeği de 8’inci oldu.

Listenin 9’uncu sırasında ise Türk mutfağının en lezzetli kebaplarından olan cağ kebabı yer aldı.

Erzurum'da ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında cağ kebabı ile kadayıf dolması bulunuyor. Cağ kebabı şehrin tanıtımında çok önemli bir yere sahip. Ekonomik şartlardan dolayı son dönemde fiyatı artsa da cağ kebabı vazgeçilmez lezzetler arasındaki yerini koruyor.