Dünya Sağlık Örgütü de artık TikTok'ta

Dünya Sağlık Örgütü de artık TikTok'ta
Endonezya’da ilk kez 2 kişide yeni Covid-19 vakasına rastlandı. ABD’de ikinci ölüm gerçekleşirken, dünya genelinde ölümler 3 binin üzerine çıktı.

Bilim insanları bir yandan virüse çare bulmaya çalışırken bir yandan da yanıltıcı bilgilerin insanlar tarafından doğru kabul edilmesi ile mücadele ediyor.

Gazete Rüzgârlı'da yer alan habere göre; salgına karşı sosyal medyada pek çok yanıltıcı içerik yer alıyor. Pek çok kişi yanlış bilgileri dikkate alarak virüsten korunmak için alınması gereken asıl önlemleri gözden kaçırıyor. Bu durumla mücadele etmek için WHO, TikTok’a katıldı. WHO, milyonlarca kişinin kullanıcısı olduğu TikTok’ta yapacağı paylaşımlar ile virüs hakkında insanları bilgilendirmeyi amaçlıyor.

Birleşmiş Milletler’e bağlı olan WHO, TikTok hesabından yaptığı ilk paylaşımda Coronavirüs enfeksiyonundan korunmak için insanların alabilecekleri önlemlerden bahsetti.

Paylaşılan ilk videonun açıklama kısmındaysa “Size güvenilir ve zamanında halk sağlığı tavsiyesi sunmak için TikTok’a katılıyoruz” notu paylaşıldı.

Etiketler :