DSÖ'den koroanvirüse karşı antibiyotik uyarısı

DSÖ'den koroanvirüse karşı antibiyotik uyarısı
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, koronavirüs salgını süresince antibiyotik kullanımının arttığını söyleyerek uyarıda bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, korona virüsü salgınıyla mücadelede antibiyotik kullanımına karşı uyardı. Bu süreçte antibiyotik kullanımını arttığını söyleyen Ghebreyesus, Kovid-19 tedavisinde antibiyotiğin bakteri direncini güçlendirerek daha fazla ölüme neden olacağına dikkat çekti.

"Bakteriyel enfeksiyonların direnci artıyor"

Ghebreyesus, koronavirüs tedavisinde antibiyotik kullanmanın tehlikeli olduğunu ve bakteriyel enfeksiyonları artıracağını söyledi. DSÖ Direktörü, bakteriyel enfeksiyonların geleneksel olarak bunları tedavi etmek için kullanılan ilaçlara giderek daha dirençli hale geldiğini aktardı.

Ghebreyesus, şu ifadeleri kullandı: “Kovid-19 salgını, antibiyotik kullanımının artmasına neden oldu, bu da nihayetinde pandemi sırasında ve sonrasında hastalığın etkisini arttıracak, ölümleri etkileyecek ve bakteri direncinin artmasına yol açacak.”

"Zamanımızın en acil sorunlarından"

Kovid-19 hastalarının yalnızca küçük bir kısmında bakteriyel enfeksiyonları tedavi etmek için antibiyotiğe ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Ghebreyesus, antimikrobiyal direnç tehdidini ‘zamanımızın en acil sorunlarından biri’ olarak nitelendirdi. 

Etiketler :