Dolandırıcılar, Hakan Atilla'nın adını kullandı

Dolandırıcılar, Hakan Atilla'nın adını kullandı
Ankara'da, eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın adını kullanarak dolandırıcılık yapan kişiler yakalandı.

Ankara polisi, kendisini polis veya savcı olarak tanıtarak vatandaşları 32 ay ABD'de hapishanede kaldıktan sonra Türkiye'ye dönen eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın adını kullanarak dolandıran şüpheliyi yakaladı.

İnsanları "Hakan Atilla davasında adınız geçiyor" diyerek dolandıran Abit B,  İstanbul'dan Ankara'ya geldiği uçaktan inerken yakalandı. Çantasındaki 500 bin liraya el koyulan şüpheli, hâkim karşısına çıkarıldıktan sonra tutuklandı. 

Abit B.'nin 3 farklı dolandırıcılık suçundan kaydının bulunduğu ve alınan ifadesinde buna benzer dolandırıcılık eylemlerini yaptığını söylediği belirtildi. Sürekli uçak seyahati yaptığı belirlenen zanlının uçuşlarından kazandığı mil puanlarıyla Katar ve Dubai'ye tatile gittiği belirlendi.

Şüphelinin daha önce ayni suçtan Antalya ve Yalova'da yakalandığı ve tutuklandığı fakat suça devam ettiği ve birçok kişiyi aynı yöntemle dolandırdığı öğrenildi.

İlgili Haberler