Dolandırıcı kaymakamın ilk ifadesi ortaya çıktı!

Dolandırıcı kaymakamın ilk ifadesi ortaya çıktı!
Eski Yüreğir Kaymakamı Mustafa Kılıç ile kendisini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın danışmanı ve AK Parti'de görevli olarak tanıttığı öne sürülen Özgür Akgül ve Paşa Yaşar'ın yargılandığı davanın 3'üncü duruşmasında yargılanan eski kaymakam Kılıç'ın ifadesi ortaya çıktı. Kılıç, kendisine komplo kurulduğunu söyledi.

Eski Yüreğir Kaymakamı Mustafa Kılıç ile kendisini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın danışmanı ve AKP'de görevli olarak tanıttığı öne sürülen Özgür Akgül ve Paşa Yaşar'ın yargılandığı davanın 3'üncü duruşması görüldü.

Yüreğir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ö.Ç., o dönem sanık eski Yüreğir Kaymakamı Mustafa Kılıç'ın alımlarla ilgili sözleşme imzaladığını, teminat aldığından haberi olmadığını söyledi. Tanık Ö.Ç., "Teminat alınırsa vakfın hesabına yatırılır. Kaymakam beyin şahsi hesabına teminat yatırılmaz.

50-milyon-lira-dolandiricilikla-yargilan-233997-102964.jpg

Müfettişler geldiğinde vakfa 'Teminat yatırdık' diye gelen gidenler oluyordu. Kaymakam benden sözleşme istemedi. Depremde acil harcamalar için para geldi. Valilikten 10 milyon lira aktarıldı. Vatandaşlara nakdi yardım yaptık, gıda aldık. O dönem 107 milyon liralık alım olmadı. O seviyede ihtiyaç da yoktu. Deprem döneminde en fazla 2 milyon liralık alım yaptık. Kaymakam firmalarla doğrudan vakıf adına görüşemez, yetkisi yok. Kararı mütevelli heyeti alır. Alım ihalesine komisyon karar verir. Kaymakam ödeme noktasında yetkilidir, ihalede yönlendirme yapabilir. Kaymakamın 9 aylık görevi boyunca usulsüz talebi olmadı" dedi.

50-milyon-lira-dolandiricilikla-yargilan-233998-102964.jpg

Eski Yüreğir Kaymakamı Mustafa Kılıç

'120 MİLYON LİRALIK ALIM YAPILACAĞINI DUYMADIM'

Vakfın muhasebecisi E.E. de sanık eski kaymakamın kendisinde sözleşme istemediğini, kendisinin de sözleşme düzenleme görevinin bulunmadığını söyledi.

Deprem sonrası 120 milyon liralık alım yapılacağını duymadığını ifade eden E.E., "Kaymakamın usulsüz istekleri olmadı. Yapılan alımlarda teminat bedelleri vakıf hesabına yatırılır. Kaymakamın kendi şahsi hesabına yatırılmaz. Kaymakam yanında firma sahipleri varken sözleşme istemedi" dedi.

"ALIN İÇERİ DİYORDU ALIYORDUK"

Daha sonra sanığın korumaları polis memurları S.K. ve B.K., tanık olarak dinlendi. Sanıklardan Özgür Akgül'ün kaymakamı görmeye geldiğini belirten S.K., "Misafirler gelirdi. Kimin ne yaptığını bilmem. Kaymakam bey, 'Alın' diyordu içeri alıyorduk" diye konuştu.

B.K. de kaymakamı görmeye çok sayıda kişinin gelip gittiğini, sanık Özgür Akgül'ün ne iş yaptığını merak etmediğini belirterek, "Poşet içinden para çıktığını görmedim. Kaymakamın durumundan İlçe Emniyet Müdürlüğü bize bilgi verdi. Kaymakamın kaçma girişimi olmadı" dedi.

"BANA KOMPLO KURULDU"

Aradan sonra devam edilen duruşmada, sanık Mustafa Kılıç, suçlamaları kabul etmediğini söyleyip, eski savunmalarını tekrarlayarak, "Bana bir komplo ve kumpas kurulmuştur. Ben zimmetime para geçirmedim" diyerek tahliyesini ve beraatini talep etti.

"VİCDANIM RAHAT"

Kılıç, daha önceki duruşmada ise "Ben eğer bu suçları işlemiş olsaydım yurt dışına kaçardım. Benim vicdanım rahat. Kimseyi dolandırmadım. Bile bile bana operasyon yaptılar. Gerekirse beni ev hapsiyle tahliye edin. Herkesin parasını ödeyeceğim" dedi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Sanık Özgür Akgül ise suçsuz olduğunu belirterek tahliyesini istedi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verip, eksik hususların giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Kaynak:DHA