Doğu Perinçek'ten Seçim Sonuçları Değerlendirmesi: "Muhtarlıklar Kazandık"

Doğu Perinçek'ten Seçim Sonuçları Değerlendirmesi: "Muhtarlıklar Kazandık"
Türkiye'de sosyalist hareketin liderlerinden biri olarak yarım asır önce ortaya çıkan ve siyasi kariyeri boyunca tartışmalara yol açan Doğu Perinçek, Vatan Partisi Genel Başkanı olarak seçim sonuçlarını değerlendirdi. Perinçek, 'Muhtarlıkları aldık, Vatan Partisi önemli başarılar elde etti' dedi.

Yarım asır önce Türkiye'de sosyalist hareketin liderlerinden biri olarak ortaya çıkan ancak siyasi kariyeri boyunca tartışmalara yol açan Doğu Perinçek, Ergenekon davasında hapis cezasına çarptırıldı. Perinçek, tahliye edildikten sonra AKP'ye yakınlaşarak desteğini ilan ederek Cumhur İttifakı'na katıldı. Ancak 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Doğu Perinçek arasındaki iş birliği sona erdi ve Vatan Partisi, Cumhur İttifakı'na dahil olmadı. Böylece Vatan Partisi, 31 Mart yerel seçimlerine tek başına seçime girdi.

DOĞU PERİNÇEK YEREL SEÇİM SONUÇLARINI BÖYLE DEĞERLENDİRDİ

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, yerel seçim sonuçlarını değerlendirerek Ulusal TV'ye konuştu. Perinçek, 'Kahramanmaraş Pazarcık, Sivas Divriği, Adana Yüreğir ve Uşak merkezdeki muhtarlık seçimlerinde Vatan Partisi önemli başarılar elde etti. Sistemde çıkmaz var, çözüm gündemde. Halk hareketi geliyor. Bu halk hareketi artık AK Parti ve MHP'yi terk edecektir' şeklinde konuştu.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :