Diyanette 1 personelin günlük yemek maliyeti bakın kaç lira çıktı. Ünlü ekonomist hesapladı

Diyanette 1 personelin günlük yemek maliyeti bakın kaç lira çıktı. Ünlü ekonomist hesapladı
Vatandaşa 300 gram ekmekle doymayı tavsiye eden Ali Erbaş'ın yönettiği Diyanette 1 personelin günlük yemek maliyeti bakın kaç lira çıktı. Erbaş'ın imzaladığı rengine kadar tarif edilmiş et ve baklava istihkakı yer alan yemek ihalesi üzerinden kişi başı yemek maliyetini ünlü ekonomist hesapladı. İşte Meriç Köyatası'nın hesapladığı o maliyet...

Skandal açıklamaları ve Hazine'ye maliyeti ile gündemden düşmeyen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Diyanet temsilcilikleri ve internette satılan “Ramazan Günlükleri” kitabında vatandaşa doymaları için ekmek yemeleri önerisinde bulunduğu ortaya çıkmıştı.

İsraf hadisten yola çıkıp Hz. Muhammed'i referans göstererek geçim sıkıntısından beslenmekte sorun yaşayana 300 gram ekmek tavsiye eden Erbaş'ın kurum personeline verdiği günlük yemek istihkakının maliyeti şaşkınlık yarattı.

DİYANETTE 1 PERSONELİN GÜNLÜK YEMEK MALİYETİ BAKIN KAÇ LİRA ÇIKTI

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberinde yer alan Erbaş’ın tavsiyesinin ardından ünlü Ekonomist Meriç Köyatası, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Mayıs 2024’te Trabzon’daki yemek ihalesini hatırlattı.

Ali Erbaş, 51 personel ve 25 öğrenci olmak üzere toplamda 76 kişinin bulunduğu Hafız Ali Haydar Özak Dini İhtisas Merkezi için 7 milyon 885 bin 525 TL’lik yemek ihalesini imzalamıştı.

Söz konusu sözleşmede, et için erkek hayvan eti, renginin pembe olması, kıvamı, sertliği ve yağ oranı gibi şartlar yer alırken, baklavalarda ise cevizin, fındığın ve Antep fıstığının 1. sınıf kalitede olması gibi şartların konulması ise dikkat çekmişti.

diyanette-1-personelin-gunluk-yemek-maliyeti-bakin-kac-lira-cikti-unlu-ekonomist-hesapladi.jpg

KİŞİ BAŞI MALİYETİ ÜNLÜ EKONOMİST HESAPLADI

Köyatası, Diyanet’in Trabzon’daki kurumunda bulunan 76 kişilik yemek ihalesinin kişi başına düşen maliyetini hesapladı.

Buna göre, yurttaşlara “Günde 300 gram ekmek yiyin” tavsiyesini veren Erbaş’ın yönetimindeki Diyanet’te kişi başına bir günde pembe görünümlü 533 gram et ve 190 gram fıstıklı baklava düştü.

Meriç Köyatası’nın ortaya çıkardığı hesaba göre, Diyanet’teki sadece 1 personelin 1 günlük yemek maliyeti 1000 TL’yi buluyor.

O hesap şu şekilde:

“Bugün söyledikleri etin kilosu 900-1500 lira arasında. (Kıyma, kuzu kuşbaşı ve bonfile fiyatları. Ortalama 1200 lira diyelim.)

Fıstıklı baklavanın kilosu Güllüoğlu markette 1200 lira...

1200 x0.533 gram = 639 TL et yemeği için

1200 x 190 gram= 228 TL tatlı için...

Yardımcı yemekler pirinç, sebzeler, salçalar, ayran, cacık yoğurt vs fiyatlarını yazmıyorum.

Sadece bir imamın bir öğün yemeğindeki iki kalemin hammadde maliyeti 639+ 228 = 867 lira.

Yardımcı yemekler ve pişirmede kullanılan malzeme ile en az bir imam için günde 1000 lira...”

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi