Diyanet'in Atatürk'e Bitmeyen Öfkesi! Bu Karartmaya Artık Son Verin!

Diyanet İşleri Başkanlığı son 8 yıldır hiçbir milli bayramda Cuma hutbelerinde Mustafa Kemal Atatürk'e yer vermedi. Son olarak Cuma gününe denk gelen 10 Kasım hutbesinde yine Atatürk'ün adı geçmedi. Vatandaşlar Diyanet'e "Bu kadar mı düşmanlaştınız?" sözleriyle tepki yağdırdı.

Diyanet, son 8 yıldır Cuma hutbelerine denk gelen hiçbir milli bayramda Mustafa Kemal Atatürk'e yer vermiyor. 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos, 29 Ekim ve son olarak 10 Kasım'daki Cuma hutbelerinde Atatürk'ün adının geçmemesi büyük tepkiye yol açıyor.

Dünkü Cuma hutbesinde yine Mustafa Kemal Atatürk'e yer verilmemesi bardağı taşıran son damla oldu. Pek çok yerde Cuma namazında vatandaşlar Atatürk'ün adının anılmaması tepki gösterdi.

Diyanet'in 10 Kasım hutbesinin bir kısmı şöyle: "İlmin, irfanın ve bilimin ışığında çalışmalarımıza hız verelim. Yeryüzünün imarı, güvenli bir geleceğin inşası için sorumluluklarımızı yerine getirelim. Yaptığımız her işin hakkını verelim; en sağlam, en doğru ve en güzelini yapmaya çaba gösterelim. Nitekim böyle bir sorumluluk bilinciyle çalışan şanlı ecdadımız, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz, bu toprakları bize vatan kılmak için var gücüyle gayret gösterdiler."

SOSYAL MEDYADAN MESAJ PAYLAŞMAKLA YETİNDİLER

Diyanet İşleri Başkanlığı, ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85'inci yıldönümünde sadece bir mesaj paylaşmakla yetindi. Mesajda, "Büyük fedakarlıklarla bizlere emanet edilen cennet vatanımızı ve değerlerimizi güçlendirerek geleceğe taşımayı, kahraman ecdadımıza ve şanlı tarihimize karşı vefa borcu olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı

diyanet1.png

TEPKİ YAĞDI

Diyanet'in Cuma Hutbesinde Atatürk'e yer vermemesi vatandaşlar tarafından büyük tepki çekti. Vatandaşlar, "Bu kadar mı düşmanlaştınız?" "Dinden soğuttunuz" sözleriyle sosyal medyada tepki yağdırdı.

O tepkilerden bazıları şöyle:

4-001.png

3-001.png

2-001.png

1-001.png

Etiketler :