Yüzsüzlüğün Bu Kadarı! Soyduğu Markette Meyve Suyu İçti

Yüzsüzlüğün Bu Kadarı! Soyduğu Markette Meyve Suyu İçti
Adana'da bir hırsız, gözüne kestirdiği bir marketin duvarını balyozla kırarak 60 bin lira değerinde ürün ve nakit para çaldı. Güvenlik kamerasına takılan hırsızın yorulup meyve suyu içtiği anlar kameraya yansıdı. Market sahibi şaşkınlığını belirterek, "Sadaka kutusundaki paraya dokunmamış. Allah korkusu olan bir hırsızmış. Meyve suyunun da en ucuzunu içmiş, sağ olsun" dedi.

Güvenlik kamerasına yansıyan hırsız Mustafa G.'nin (56), vurdumduymazlığı şok etti. Verdiği İfadesinde, “Görüntülerdeki kişi bana benziyor ancak ben değilim. Ben hırsızlık yapmadım” diyerek yalanladı.

62892-2.jpg

Olay, 25 Mayıs günü saat 04.00 sıralarında Seyhan ilçesi Gülbahçesi Mahallesi’nde yaşandı. Zekiye Ergin’in (25), eşiyle beraber işlettiği marketin duvarını balyozla kıran kişi, içeri girerek hırsızlık yaptı. İş yerini açmaya gelen çift gözlerine inanamadı. Yaklaşık 60 bin lira değerindeki ürünlerinin ve kasadaki bir miktar paranın çalındığını gören market sahipleri hemen polise ihbarda bulundu.

62892-1.jpg

Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen çift, şüphelinin yaya olarak gelip duvarı kırdıktan sonra içeri girdiğini, çok sayıda sigara paketini çaldığını fark etti. Şüphelinin, hırsızlığa zaman zaman ara verip dinlendiği, dolaptan aldığı meyve suyunu içtikten sonra başka bir çuvala çay doldurup, iş yerinden ayrıldığı görüldü. Ergin ailesi olayın ardından delinen duvarı yeniden beton dökerek onardı.

62892-4.jpg

ALLAH KORKUSU OLAN HIRSIZMIŞ

İlk kez böyle bir durumla karşılaştığını söyleyen Zekiye Ergin, “Normalde kuyumcuları bu yöntemle soyduklarını duymuştum. Yaşlı adam hem hırsızlık yapmış hem de dinlenip, meyve suyunu yudumlamış. Sinirden gülüyorum. Dakikalarca uğraşıp, 60 bin lira değerinde sigara başta olmak üzere diğer ürünleri çalmış. Sadaka kutusundaki paraya dokunmamış. Allah korkusu olan hırsızmış. Meyve suyunun da en ucuzunu içmiş, sağ olsun” diye konuştu.

62892-5.jpg

'HIRSIZLIK' SUÇUNDAN 5 KAYDI ÇIKTI

Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri Olayla ilgili çalışma başlattı. Güvenlik kamerası görüntülerinden şüphelinin ‘hırsızlık’ suçundan 5 kaydı bulunduğu tespit edildi. Polis, hırsızın saklandığı evine yaptığı baskında Mustafa G.’yi gözaltına aldı.

62892-7.jpg

“GÖRÜNTÜLERDEKİ KİŞİ BANA BENZİYOR ANCAK BEN DEĞİLİM''

İl Emniyete götürülen Mustafa G., ifadesinde, “Görüntülerdeki kişi bana benziyor ancak ben değilim. Ben hırsızlık yapmadım” dedi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Mustafa G., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.62892-8.jpg