Savcı Dilan Polat İçin de Tahliye İstedi!

Savcı Dilan Polat İçin de Tahliye İstedi!
Dilan ve Engin Polat çiftinin kara para aklama soruşturmasında Sıla Doğu ve Can Polat'ın da arasında olduğu 11 şüpheli tahliye edildi. Karardaki dikkat çeken detay ise savcının Dilan Polat için tahliye istemesi oldu.

Kurdukları paravan şirketler üzerinden kara para aklamakla suçlanan Engin Polat ve Dilan Polat çiftine yönelik soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında yapılan aylık tutukluluk incelemesinde Dilan Polat'ın kardeşi Sıla Doğu ile Engin Polat'ın kardeşi Can Polat'ın da arasında olduğu 11 şüpheli tahliye edildi.

Hakimlik 11 kişi için yurtdışına çıkış yasağı ve hafta bir gün karakola imza atma adli kontrolü getirdi.

Polat çifti davasında yeni gelişme! Sıla Doğu ve Can Doğu için tahliye kararı

SAVCI DİLAN POLAT İÇİN TAHLİYE İSTEDİ

Karardaki dikkat çeken detay ise savcının Dilan Polat için tahliye istemesi oldu. Savcı Dilan Polat'ın da tahliye edilmesini istedi. Ancak Sulh Ceza Hakimliği, beklenen raporların henüz hazırlanmadığını belirterek savcının tahliye talebini reddetti

00104ac0-7cfa-11ee-92c3-256577dd2514-png.webp

SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Bugün cezaevinden çıkan Sıla Doğu, sinir krizi geçirdi. Gazete Magazin'de yer alan habere göre, aylar sonra cezaevinden çıkan Sıla Doğu, kardeşi Dilan Polat'ın tahliye olmadığını öğrenince sinir krizi geçirdi. "Dilan" diye bağırarak ağlayan Sıla Doğu'yu yakınları zor sakinleştirdi.

sila-dogu.webp

NE OLMUŞTU?

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun tarafından yapılan soruşturma kapsamında Dilan Polat ve Engin Polat’ın aralarında bulunduğu 12 şüpheli 5 Kasım tarihinde tutuklanarak Marmara Cezaevine gönderilmişti.

6 aydır cezaevinde bulunan Dilan Polat hakkında Banu Parlak’ın işyerinin kurşunlanması ve komşularıyla yaşadıkları kavga dahil bir çok soruşturma başlatılmıştı.

19 Nisan tarihinde Polat ailesine yönelik açılan ilk soruşturma olan kara para aklama soruşturması kapsamında vergi usul kanununa muhalefet suçundan tahliye kararı verilmiş ancak diğer 3 suçtan tutukluluklarının devamına karar verilmişti. 6 aydır cezaevinde bulunan Dilan Polat hakkında Banu Parlak’ın işyerinin kurşunlanması ve komşularıyla yaşadıkları kavga dahil bir çok soruşturma başlatılmıştı. Küçükçekmece Adliyesinde devam eden Banu Parlak’ın işyerinin kurşunlanmasıyla ilgili devam eden davada savunmaların ve taleplerin ardından kararını açıklayan mahkeme, aralarında Dilan ve Engin Polat'ın da bulunduğu 8 tutuklu sanığın bu hallerinin devamına karar verdi.

Dosyadaki "Daltonlar Çetesi" adlı suç örgütünün elebaşısı firari sanık Barış Boyun'un İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde aynı suçtan yargılandığını anımsatan mahkeme, aralarında fiili ve hukuki irtibat bulunun bu iki dosyanın birleştirilmesine hükmetti.