Dilan-Engin Polat Çiftinin Mal Varlıklarının Kamuya Devredilmesi İstendi

Dilan-Engin Polat Çiftinin Mal Varlıklarının Kamuya Devredilmesi İstendi
Kara para aklama iddiasıyla tutuklanan Güzellik Merkezleri sahibi Dilan Polat ile eşi Engin Polat'ın mal varlıklarının kamuya geçirilmesi talep edildi.

Altın yapraklı Türk kahvesi, şatafatlı partiler ve dolar buklelerine kadar giden lüks yaşamın ardından Dilan Polat ve Engin Polat çifti aylardır hapishanede.

Kara para akladıkları iddiasıyla parmaklıklar arasına atılan çiftin de dahil olduğu 16 şüpheli hakkındaki soruşturma sonucunda iddianame hazırlandı.

TÜM MÜLKİYETLER KAMUYA GEÇSİN

Anadolu 2. Asliye Ceza'ya gönderilen iddianamede 31 şirket ve bu şirketlerin sahip olduğu taşınmaz, araç ve benzeri tüm varlıkların müsadere edilip mülkiyetin kamuya geçirilmesi istendi.

NELER OLMUŞTU?

İstanbul merkezli altı ilde 1 Kasım 2023'te düzenlenen operasyonlarda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat dahil 24 şüpheli gözaltına alındı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan ön inceleme raporunda, Polat çiftinin şirketlerinde sahte faturalarla 200 milyon lira para akışının olduğu belirlendi.

Operasyonlar, İstanbul, Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa'da 43 adrese eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Şüphelilerin parayı kendi şirketleri arasında transfer ettikleri ve gayrimenkul ile araç alımında kullandıkları tespit edildi.

Dilan ve Engin Polat ile Sıla Doğu dahil 16 şüpheli tutuklanırken, 27 şirkete kayyum atandı. 14 Haziran'daki incelemede bazı şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, diğer beş şüphelinin tutukluluğu devam etti.

Cumhuriyet savcılığı, "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama", "yasa dışı bahis", "suç örgütü kurma" ve "örgüte üye olma" suçlamalarıyla hazırladığı iddianameyi Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.