Dev restoran zincirinden radikal karar
McDonald's Türkiye, "Yeşil Tepsi Projesi" kapsamında; sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarını sürdürüyor. Burger devi dönüştürülmüş tepsilerini müşterilerinin kullanımına sunacak.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, McDonald's Türkiye, sürdürülebilirlik hedeflerine yönelik çalışmaları kapsamında geri dönüştürülebilir, biyobazlı ve ileri dönüştürülmüş malzemelerle üretilen yeni nesil tepsilerle çevre dostu çözümleri hayata geçiriyor.
DEV RESTORAN ZİNCİRİNDEN RADİKAL KARAR
McDonald's Levent restoranı içinde bulunan McCafe'de pilot uygulaması devam eden "Yeşil Tepsi Projesi" ile McDonald's Türkiye'nin sürdürülebilirlik hedefleri kapsamında karbon ayak izinin azaltılması amaçlanıyor.
McDonald's Türkiye, PM Biomaterials, BIMBO QSR Türkiye ve Sem Plastik işbirliğiyle hayata geçirilen proje, Türkiye çapında faaliyet gösteren markaların sürdürülebilirlik hedeflerine yönelik örnek bir işbirliği modeli teşkil ediyor.
KARBON AYAK İZİNİ YÜZDE 50 AZALTIYOR
Proje kapsamında, McDonald's Türkiye'nin ekmek tedarikçisi BIMBO QSR Türkiye'nin geri kazanım sürecindeki ekmekleri, Sem Plastik tarafından ileri dönüştürülerek "Yeşil Tepsi"ler üretiliyor.
1 Ocak itibariyle başlayacak. Yüzde 5'ten yüzde 10'a çıkarıldı
Girişim firması PM Biomaterials tarafından geliştirilen yenilikçi bioplastik hammaddeler, yüzde 40 oranında biyobazlı hammaddeden üretiliyor ve karbon ayak izini yüzde 50 azaltıyor.
McDonald's Türkiye'nin Yeşil Tepsi Projesi, Birleşmiş Milletler'in Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'nde 17'inci hedef "Amaçlar İçin Ortaklıklar"la doğrudan örtüşüyor.