Dev Kaçakçılık Dosyasından Savcının Makam Şoförü Çıktı!

Dev Kaçakçılık Dosyasından Savcının Makam Şoförü Çıktı!
Gelen bir ihbar üzerine, İstanbul’un en büyük elektronik sigara kaçakçısı yakalandı. Baskın yapılan iki depoda tek kalemde 75 bin ürün ele geçirildi. Yapılan yargılama sonrası Aziz Yılmaz ile oğluna 5 yıl 7’şer ay hapis cezası verildi ve baba-oğul tutuklandı. Yargılama sonrası hapis cezası alan bir diğer isim ise, olaydan kısa süre önce hakim-savcı makam şoförü olarak çalışan bir isim oldu.

Dinçer GÖKÇE
İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü gelen bir ihbar üzerine harekete geçti. İhbarı yapan kişi, Güngören’de bulunan iki deponun adresini vererek, anılan iki yerde yüklü miktarda kaçak ürün olduğu bildirildi. İhbarcı malın sahibinin kullandığı aracın plakasına değin ayrıntılı bilgi vererek, bu kişi için “İstanbul’un en büyük elektronik sigara kaçakçısı” bilgisini paylaştı.

İKİ DEPODA DA KAÇAK MAL BULUNDU


Gelen ihbar üzerine ekipler durumu savcılığa bildirdi. Mahkemeden alınan arama el koyma kararı üzerine, anılan iki adrese 22 Şubat 2023 günü ekipler gitti. Depoların kapıları açtırıldığında ekipler gözlerine inanamadı. Her iki depoda 75 bine yakın kaçak elektronik sigara bulundu.

ENİŞTESİNİ KORUMAK İÇİN SUÇU ÜSTLENDİ


Savcılık talimatı ile şüpheli konumdaki Aziz Yılmaz (53) ile oğlu Hüseyin Yılmaz ile, sayım esnasında depoya gelerek “Bu mallar bana ait” diyen Burak Altunordu (30) gözaltına alındı. Olaydan 2 ay kadar önce İstanbul Adliyesi’nde hakim-savcı makam şoförü olarak çalışan Altunordu’nun, aynı zamanda eniştesi olan Hüseyin Yılmaz’ı korumak için, kaçak ürünler için “Mallar benim” dediği anlaşıldı.

ÜÇ İSME DE 5 YIL 7’ŞER AY HAPİS CEZASI


Gözaltına alınan isimlerden Burak Altunordu tutuklandı, baba-oğul Yılmaz ise adli kontrol ile serbest kaldı. Soruşturma sürecinde ifadeleri alınan Aziz Yılmaz ile oğlu, kaçak mallarla ilgilerinin olmadığını söyledi. Üç kişi hakkında ‘kaçakçılık’ suçundan dava açıldı. Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davada yapılan yargılama sonrası üç sanığa da 5’er yıl 7’şer ay hapis cezası verildi.

AVUKATI: KIZKARDEŞİ İÇİN SUÇU ÜSTLENDİ


Aziz Yılmaz ile oğlu Hüseyin Yılmaz tutuklanırken, suçu üstlenen Burak Altunordu için ise yakalama kararı çıkarıldı. Konuya ilişkin telefonla ulaştığımız Altunordu’nun avukatı Deniz Pehlivan, müvekkili için yargılamanın yenilenmesi talebinde bulunduğunu kaydetti.

Altunordu’nun avukatı Pehlivan, müvekkilinin olay ile hiçbir ilgisinin olmadığını belirterek, “Hüseyin Yılmaz, müvekkilin kız kardeşi ile evli. Olay tarihinde çiftin yeni bir çocuğu olmuştu. Müvekkil, bir anlamda kız kardeşini korumak için suçu üstleniyor. Ancak daha sonra gerçek durum dosyaya sunuldu” dedi. Avukat Pehlivan, kaçak malların yakalandığı iki deponun kira ödemelerini de Hüseyin Yılmaz’ın yaptığına dair dekontları dosyaya sunduklarını ifade etti.

Etiketler :