Depremin Yıldönümüne Yaklaşırken Faylar Hâlâ Hareketli!

Malatya Doğanşehir'de AFAD'ın verilerine göre 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

6 Şubat depremlerinin üzerinden yaklaşık 1 sene geçti ancak Türkiye beşik gibi sallanıyor.

AFAD'ın verilerine göre Malatya Doğanşehir'de saat 10.55'te 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Şanlıurfa ve Adıyaman'da da hissedildi. Sarsıntının derinliği 9,69 kilometre olarak ölçüldü.

İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya X hesabından paylaşım yaptı. Yerlikaya, "Malatya Doğanşehir'de 4.3 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramaları için yönlendirilmiştir. Gelişmeleri an be an takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."


NACİ GÖRÜR: 6 ŞUBAT DEPREMİNDEN DOLAYI STRES YÜKLENDİ

Malatya depremiyle ilgili Prof. Dr. Naci Görür, X hesabından paylaşım yaptı. 6 Şubat depremlerinden dolayı fayda stres biriktiğini söyleyen Görür, şöyle konuştu:

"Arkadaşlar, demin Beğre/Doğanşehir- Malatya’da ,4,4 deprem oldu. Deprem tam Malatya Fayının güney ucunda. Malatya Fayının Maraşta 6 Şubatta olan büyük depremden dolayı belli ölçüde stres ile yüklenmiş olabileceğini söylemiştik. Depremin yeri itibariyle yüklendiğini anlıyoruz. Ayrıntıyı öğrenmek için çalışılması lazım. Sevgiyle"