DEM Partili Başkandan 'Dersim' Çıkışı!

DEM Partili Başkandan 'Dersim' Çıkışı!
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Tunceli’de halk buluşması etkinliğine katılarak bir konuşma yaptı Bakırhan konuşmasında Belediye başkanlığını kazanmaları halinde Tunceli belediyesi Tabelasını kaldırıp Dersim Belediyesi Tabelasını asacaklarını belirtti.

DEP Parti Tarafından Tunceli’de düzenlenen Halk Buluşması etkinliği kapsamında Tunceli’ye gelen DEM Parti Eşgenel Başkanı Tuncer Bakırhan Seyit Rıza Meydanında toplanan kalabalığa hitaben bir konuşma yaptı. Bakırhan konuşmasında :“Biz geldiğimizde belediye binasının üzerine Dersim yazmıştık ama arkadaşlarımızın yerine atanan gaspçı kayyum Dersim ismini silerek Tunceli ismini oraya bıraktı. Sizlere söz veriyoruz, 1 Nisan’da o tabelayı arkadaşlarımız tekrardan Dersim Belediyesi olarak değiştirecektir” dedi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, ‘halk buluşması’ programı kapsamında Tunceli’ye geldi. Bakırhan, Halk buluşması etkinliğini katılma üzere çarşı merkezde kortej halinde partililer ile yürüyerek Seyit Rıza meydanına kadar geldikten sonra burada toplanan kalabalığa hitaben bir konuşma yaptı. Seyit Nııza Medyanında Seçim otobüsü üzerine çıkarak kalabalığa hitap eden . Bakırhan, yerel seçimi kazandıkları gün Tunceli Belediyesi tabelasının yerine Dersim Belediyesi tabelasını takacaklarını belirterek şöyle konuştu; “ Seyit Rıza’nın torunları Dersim demekte inat edecek, Dersim diyecek. Binlerce yıl burası Dersim olarak kalacaktır. Biz geldiğimizde belediye binasının üzerine Dersim yazmıştık ama arkadaşlarımızın yerine atanan gaspçı kayyum Dersim ismini silerek Tunceli ismini oraya bıraktı. Sizlere söz veriyoruz, 1 Nisan’da o tabelayı arkadaşlarımız tekrardan Dersim Belediyesi olarak değiştirecektir. ‘Murat kardeşimiz gelirse şirketler kazanacak’ dediler, demek ki AKP şirketlerin, sermayedarların partisiymiş. Bunu da kendi bakanları söylüyor. Rantçılara, şirketlere, madencilere hizmet eden bir partinin karşısında emekçilerin, yoksulların ve emekçilerin adresi vardır o da DEM Parti’dir”

Bakırhan Tunceli’de yaklaşık 4 yıldır kayıp olan ve bulunmayan Gülistan Doku’nun bulunmamasına ve hiçbir şekilde izine rastlanmamasına da tepki göstererek konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bir gün yönetim olduğumuzda onların katlettikleri, yok ettikleri, kaybettikleri her şeyin hesabını soracağız. Dersim’in dört bir tarafı kameralarla dolu ama Gülistan Doku henüz bulunamadı, akıbetini bilmiyoruz. Yargı eliyle ‘Kürdü öldürmek, kaybetmek, Kürde zulmetmek, köyünü yakmak, faili meçhul cinayetler uygulamak cezasızdır’ diyorlar. Peki bu Kürt halkı, ezilenler bunu görmeyecek mi?"

Konuşmasında Tunceli’de Yaptıkları birçok siyasi parti ile birlikte kurdukları “Dersim İttifakı’na değinen Bakırhan, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Bu ittifakta emeği geçen, katkısı olan bütün arkadaşları saygıyla selamlamak istiyorum. Bu ittifak sadece bir seçim ittifakı değil, talana karşı bir ittifaktır. Devrimci kimliğinin bir ittifakıdır. İnanıyorum ki bu ittifak Dersim’i ittifaklar konusunda Türkiye’de önemli bir model yapacaktır"

Kaynak:halktv.com.tr