Davutoğlu'nun yeni parti için tuttuğu ofis mühürlendi

Davutoğlu'nun yeni parti için tuttuğu ofis mühürlendi
AKP'den istifa ederek parti kurma hazırlığında olan Ahmet Davutoğlu'nun kasım, Ali Babacan'ın da aralık ayında partilerini kuracağı biliniyor. Davutoğlu'nun parti çalışmalarını yürüttüğü ofis, AKP'li Bahçelievler Belediyesi tarafından mühürlendi.

Ahmet Davutoğlu'nun kasım ayında tabelasını asmaya hazırlandığı yeni partisi için İstanbul Bahçelievler’de kiraladığı ofis katındaki tadilat ve mimari tasarım çalışmaları, AKP’li Bahçelievler Belediyesi tarafından izinsiz olduğu gerekçesiyle mühürlendi.

Davutoğlu ekibinin bu binadan vazgeçtiği İstanbul'da yeni ofis arayışına girdiği öğrenildi.

Sözcü'de yer alan habere göre, CHP’li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman “Burası mühürlendiyse Bahçelievler’de mühürlenmeyen bina kalmaz. Kamu gücünü kullanarak bir partinin merkezi için kiralanmış bir ofisi mühürlemek demokrasiyi engellemektir” dedi.

"İNSANLARIN ÜZERİNDE BASKI VAR" DEMİŞTİ

Cuma günü gerçekleşen Manisa programına ilişkin Davutoğlu'na yakın yetkili, şöyle dedi:

"İnsanların üzerinde baskı var. Bir gün önce Adalet Bakanı Manisa'ya geldi, niçin geldi, niye geldi bilmiyoruz, bir gün sonra AK Parti'nin il koordinatörü geldi, ilçelerde ve ilde danışmalar yaptılar, herkesi tek tek yoklama aldılar, bazı kişilere görev verdiler, kim geliyor, kim gidiyor diye.

Neden insanlara baskı yapıyorsunuz, neden isim isim belirlemeye çalışıyorsunuz, neden insanlara 'gitmeyin', 'gelmeyin' diyorsunuz. Öncesinde insanları uyarmışlar, 'gitmeyin' diye uyarmışlar.

Bizim varlığımız birilerini korkuttu ve düne kadar hiç hatırlamadıklarını hatırladılar, onları yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu üyelikleri falan yaptılar."

DAVUTOĞLU'NUN PARTİ PROGRAMI

Davutoğlu ve ekibi partinin Tüzük ve Programına son şeklini veriyor. Tüzük ve program için ayrı iki ekip çalışıyor. Program; demokrasi, yargı, hukuk, ekonomi, sosyal alan, eğitim ana başlıklarından oluşuyor.

Programda adalet, insan hakları, demokrasi, özgürlük konusuna vurgu yapılacak. Bu değerlerin öne çıktığı bir program yazılacak.

İlgili Haberler
Etiketler :