Davutoğlu'nun partisi ile ilgili yeni iddia: İsmi ve tarihi belirlendi

Davutoğlu'nun partisi ile ilgili yeni iddia: İsmi ve tarihi belirlendi
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı partinin ismi ve kuruluş dosyasının ne zaman İçişleri Bakanlığı’na verileceği ile ilgili kulis bilgileri gelmeye devam ediyor.

Kulis bilgilerinden bir tanesi Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'ye ait. Selvi yazısında parti ile ilgili şu bilgileri aktardı:

"‘Bizim Parti’ ve ‘Bir Parti’ isimleri tercih edilmemiş. Bir isim üzerinde karar kılınmış ama dün itibarıyla o ismin tesciliyle ilgili yasal prosedür sonuçlanmadığı için açıklamadılar. Daha önce belirlenen çınar yaprağı yerine, yeni parti ismi ve yeni logo tercih edilmiş. Partinin kuruluş tarihi de belirlenmiş. 13 Aralık Cuma günü kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı’na vermeyi planlıyorlar. Yetişmezse, 16 Aralık Pazartesi günü partilerini kuracaklar. Partinin kuruluş dilekçesini vermek üzere Davutoğlu’nun İçişleri Bakanlığı’na gitmesi düşünülmüyor. 130 kişiden oluşacak kurucular kurulunda 25 genç, 25 kadının yer alması kararlaştırılmış."

BirGün gazetesinin özel haberine göre ise isim ve tarih belirlendi. BirGün’ün edindiği bilgiye göre partinin isminin “Gelecek Partisi” olması konusunda mutabakata varıldı. Partinin logosunun ise yeşil renkli çınar yaprağı tasarımı olacağı bildirildi. Partinin kuruluşu için adım ise bu Perşembe (12 Aralık) atılıyor.