Davutoğlu: Kolay zafer inancı, muhalefetin yumuşak karnı

Davutoğlu: Kolay zafer inancı, muhalefetin yumuşak karnı
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 6'lı masada alınan karalar ve hedeflerini BBC Türkçe'ye anlattı.

6'lı masayı oluşturan muhalefet partilerinin liderleri, Pazar günü İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ev sahipliğinde, beşinci kez bir araya geldi. Toplantıdan sonra yapılan açıklamada en dikkat çekici olan bölüm, 6 partinin işbirliğinin, "cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmasına indirgenmesine gösterilen tepkiydi. Açıklamada, bu tutumun 6 partinin işbirliği çalışmalarını sekteye uğratmayacağı vurgulanıp, "Bir kez daha ilan ediyoruz ki; Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı, Güçlendirilmiş Parlamenter sistemden yana olan, demokrasi âşıklarının adayı olacaktır" vurgusu yapıldı.

Peki 6'lı masada, bildiriye yansımayan konular oldu mu, liderler "cumhurbaşkanı adaylığı" tartışmasına neden tepkili ve her şeyden önemlisi aday ne zaman açıklanacak?

Akşener'in ev sahipliğinde yaptığınız 6'lı masa toplantısından sonra bir açıklama yaptınız, ama biz elbette, yansımayan "perde arkasını" da merak ediyoruz. Nasıl bir gündeminiz oldu?

Dün bildiriye yansımayan, bence çok önemli bir adım atıldı. Onu ayrı bir açıklamayla hep beraber duyuralım diye, - sayın Akşener'le de görüştüm- bir ortak iletişim komisyonu kurmak. Aslında metne de koyabilirdik. Yani bu siyasal iletişimi planlayacak, aramızdaki koordinasyonu sağlayacak. Anayasal ve yasal mevzuat konusunda da epey bir ilerleme kaydettik, çok sayıda anayasa maddesinde mutabakat sağlandı.