Davutoğlu: İstersek siyasi denklemi bir hamlede değiştirebiliriz

Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu, "İstersek siyasi denklemi bir hamlede değiştirebiliriz" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na ziyaret etti.

Gelecek Partisi Genel Merkezinde basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından, Dervişoğlu ve Davutoğlu, ortak basın toplantısı düzenledi.

"GİDEBİLİRLER"

Dervişoğlu, partisinden istifa etmiş vekillerin AKP'ye geçeceği iddiası hakkında şunları dile getirdi:

"İstifa meselesine gelecek olursak; biz de sizin gibi bazı duyumlar alıyoruz. Gidebilirler. İYİ Parti'den birileri gitmiyor, bağımsız milletvekili pozisyonunda olan kişiler gidiyor. Biliyorsunuz biz, partimizden istifa eden kişilere ilişkin olumsuz beyanetlarda hiç bir zaman bulunmadık. Bundan sonra da bu tavrımızı değiştirecek değiliz" "

Davutoğlu, CHP listelerinden vekil olmuş Gelecek Partili milletvekillerinin de AKP'ye geçeceği bu iddialarına yanıt verdi. Davutoğlu, Mitomani (yalan söyleme rahatsızlığı) olan kimselerce bu haberlerin çıkartıldığını söyledi.

"İSTERSEK SİYASİ DENKLEMİ BİR HAMLEDE DEĞİŞTİREBİLİRİZ"

Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Bir senedir 'Gelecek Partisi'nden 3 kişi, 7 kişi, 1 kişi, 2 kişi' diye diye bir yılı tamamladık. İnsanda biraz utanma hissi olur. Mitomani olan kişi yalandan utanmazmış. Bunlar yalandan da utanmıyorlar. Hala aynı haber geliyor, tekrar tekrar 4-5 gün içinde arttı. Sordular, 'cevap vermeyecek miyiz?' Dedim ki 'cevap vermeye değmez'. Aynı kişiler, 'Yüzde 1'in altında oy alan bir parti' diyorlar. Yüzde 1 oy alan önemsiz partiyle neden ilgileniyorsunuz? Madem o kadar önemsiziz ilgilenmeyin kardeşim. Sebep açık, çünkü onlar çok iyi biliyorlar ki Türkiye'de siyasi denklemleri değiştirecek en önemli partilerden biri Gelecek Partisi'dir. İstersek siyasi denklemi bir hamlede değiştirebiliriz."

AK Parti'nin kendilerine yabancı bir parti olmadığını dile getiren Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Ben AK Parti'de Genel Başkanlık yaptım, AK Parti'yi kuran geniş muhafazakar kitlelerin içinden çıktım. O geniş muhafazakar kesimlerde büyük bir tedirginlik görüyorum. AK Parti'ye hatta MHP'ye oy vermiş milliyetçi-muhafazakar kesimlerin tedirginliklerini anlıyorum. O tedirginliğinizi gidermek için ne gerekiyorsa yaparım. Sayın Cumhurbaşkanı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanıdır. Ciddi görüş ayrılıklarımız olduğu için yollarımız ayrıldı. Sayın Cumhurbaşkanı böyle bir konjonktürde benimle görüşmek isterse görüşürüm. Sayın Bahçeli ile de geçen gün Filistin meselesini telefonda görüştük. Siyasetçi kavga etmek için değil, konuşmak için siyaset yapar. AK Parti'li yetkililere söylüyorum, hiç çekinmiyoruz her türlü görüşmeye hazırız sizinle. Gelecek Partisi kimseye vagon olmak için kurulmuş bir parti değildir."

Kaynak:halktv.com.tr