Çorum'da büyük şeker mitingi

Çorum'da büyük şeker mitingi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), şeker fabrikalarının satışına karşı bugün ‘’Şeker Vatandır satılamaz'' çağrısı ile Çorum’da miting yapıltı. Mitingde konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu "Onlar koltuk biz vatan ittifakı kuruyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), şeker fabrikalarının satışına karşı bugün ‘’Şeker Vatandır satılamaz'' çağrısı ile Çorum’da miting yapıltı. Mitingde konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu "Onlar koltuk biz vatan ittifakı kuruyoruz. Bu bir parti mitingi değil vatan mitingidir." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde Çorum'da bugün, şeker fabrikalarının satışının durdurulması için büyük bir miting düzenlendi.

ALAN HINCA HINÇ DOLDU

Miting alanı sabahın erken saatlerinden itibaren dolmaya başladı. Türk bayrağını alan miting meydanına gelmeye başladı. ‘'Şeker Varandır satılamaz” sloganı ile gerçekleştirilen mitingde, CHP logosu ve parti bayrakları yok. Alanda sadece Türk bayrakları yer alıyor. Mitinge CHP'nin yanı sıra İYİ Parti ve Saadet Partililer de katılıyor. Diğer partilerden de katılım beklenen ve Saathane meydanındaki mitinge, çevre illerden vatandaşları da geldiği gözlendi.

KILIÇDAROĞLU: ONLAR KOLTUK BİZ VATAN İTTİFAKI KURUYORUZ

CHP lideri Kılıçdaroğlu miting alanında toplanan kalabalığa seslendi…

Kılıçdaroğlu’nun konuşmalarından satır başları:

Sadece şekere değil, Türkiye’ye sahip çıkıyoruz. Bu miting bir parti mitingi değildir. Bir cumhuriyet, vatan, şeker, tarım, işçi mitingidir. Bu mitingin özü alın teri mitingidir.

Milliyetçilik sözle ollmaz. Milliyetçilik fabrikalarla olur. Şeker fabrikalarını cumhuriyet döneminde yumurta, tavuk satarak kurduk. Şeker fabrikalarını Atatürk, İnönü, Menderes, İnönü, Erbakan, Demirel, Özal kurmuş. Bütün başbakanlar şeker fabrikası kurmuş. Bir tek şeker fabrikası kurmadan başbakanlık yapan bir kişi var. Onu da siz biliyoruz. ‘Şeker fabrikalarını satacağım’ diyor.

Sarayda şekeri kilo aldırıyor diye yasaklamışlar. şeker yerine bal kullanıyorlarmış. Buğday unu da kullanmıyorlarmış onun yerine de badem unu kullanıyorlarmış Sen onu bunu bırak ‘Şeker fabrikalarının satışını durdurdum’ de vallahi gelip seni tebrik edeceğim.

VATANI VATAN YAPAN…

Vatanı vatan yapan kendi ülkesinde askerliğini yapandır. Ankara’daki beylerin çocukları askere gitmeyecek. Garibanın çocuğu askere gidecek bana vatan edebiyatı yapacaksın. Vatanı vatan yapan şehidi klarnet ile anmak değil, vatanı vatan yapan acıyı paylaşmaktır.

ÇIKIN YALANLAYIN…

Bir ülkeyi yönetenler yakayı tefeciye kaptırdılarsa her şeyi yaparlar. Örnek vereyim. Bir avuç tefeciye yurtdışındaki tefeciye ödenen faiz 150 milyar dolar. Buradan çağrı yapıyorum. Siz Londra ağırlıklı bir grup tefeciye 150 milyar dolar faiz ödediniz. Çıkın cevaplayın. İçerideki tefecilere ödediklerini de söyleyeceğim. Şeker fabrikalarını bunun için satıyorlar. Aranızda devlet tahvili alan var mı? Yurtiçindeki bir grup tefecilere 675 milyar faiz ödediler. Yine sesleniyorum. ‘Ey Kılıçdaroğlu sen Çorum’dan 675 milyar faiz ödedi dedin bu yalan’ diyin. Diyemezler, bunlar devletin rakamları.

SİZ BU MİLLETE NE VERDİNİZ

Son 15 yılda milletin vergileri ile yapılan fabrikalar satıldı. Kaç lira para aldılar o satıştan biliyor musunuz? 60 milyar dolar aldılar. Sizden vergi aldılar, satıştan 60 milyar dolar aldılar yetmedi. Milletin ahlakına, sağduysuna sesleniyorum. Saray dediniz saray verdiler, hanedan dediniz hanedan dediler. Ne istediyseniz verdiler. Sizin bu milletle derdiniz ne?

Neden satıyorsunuz kardeşim. Yolda gelirken vatandaş diyor ki bu fabrikada 20 senedir taşeron çalışıyorum. Neden kadro vermiyorsun bu vatandaşa kardeşim. Yemin yüzde 50’sini ithal ediyoruz. Aklınıza gelir miydi saman ithal edeceğiniz? Saman ithal ediyorsanız bu memlekette bir dert var demektir. Saman ithal eden bir yöneticiden, yöneticilerden bu memlekete hayır gelmez. Bu fabrikalar zarar ettiği için satıyoruz diyorlar. İnanıyor musunuz?

SİZİ KANDIRIYORLAR

Çorumlular sizin inandığınız her şeye ben de inanıyorum .Vallahi, Billahi, tillahi sizi kandırıyorlar. Bu fabrikalar zarar etmiyor. Ankara’daki beyler bekliyorlar. Birinin yanında belki doktoru da bekliyordur. Son 4 yıldır üretim yaptırılmıyor. Kim yaptırmıyor Ankara’daki beyler. Benim milletim artık yalana doydu. Bu bir parti değil vatan ve millet toplantısıdır. Kapatıyorsun 4 fabrikayı, yöneticiler var, işçiler var, geçici işçiler var. Bunların maaşlarını ödüyorsun? Sonra bunlar zarar ediyor diyorsun? Etmiyor, ettiriyorsun. Sana vallahi sattırmayacağız bu fabrikaları. Türk şeker dünyadaki tüm şeker üretenler arasında 14’üncüsü. Tepe kuruluşta Rürk şeker var. Senin kaç fabrikan var 14’üncü olan. Dünyada 14’üncü sırada şeker fabrikası zarar ediyor diyorsun

TARIM BAKANI FRANSA’DAN MADALYA ALDI

Mercimek, kuru fasulye, pamuk, ayçiçeği ithal ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin nüfusu 81 milyon. Egemen güçler diyor ki üretmeyin. Bizden satın alın, biz size vereceğiz. Onlar döviz ödesinler bizden satıın alsınlar istiyorlar. Bizim bir tarım bakanımız Fransa’da şövalye madalyası aldı. Fransız tarımına katkıdan aldı bu madalyayı. Dışarıdan ithal ettiniz, Fransa, Almanya, Hollanda çiftçisi için çalışıyorsunuz. Biz sizden ihraç ettik, o madalyayı verin. Alın o madalyayı bir yere koyun. Biz istemiyoruz öyle madalya.

TÜRKİYE ŞİMDİ O LİSTEDE YOK.

Türk Şeker’in başkanı beni ziyarete geldi .Biz Türk Şeker fabrikası çalışanları olarak her türlü fedakarlığa hazırız. Ücretimizden de fedakarlık yapalım. Şeker vatandır, vatan satılmaz dedi. Şeker fabrikasında çalışan işçi alışveriş yapmayacak mı? Hangi parayla yapacak bunları, çalışıp kazandığı parayla. Birinci sorun işsizlik ortaya çıkacak. Esnaf kardeşim sizin içinde sorun ortaya çıkacak. Hangi partiden olursanız olun, önceliğimiz vatan, önceliğimiz üretim. Dünyada kendi kendine yeten 7 ülke var denirdi. 15 yıl önce olan Türkiye şimdi o listede yok. Yakında portakal dışarıdan gelirse şaşırmayın. Bu ülkenin insanı ne olacak? Büyük kentlerde taşeron işçisi olacaksını, ya da yer altına inecek suçlu hale geleceksiniz diyorlar.

SUDAN’DA TOPRAK KİRALAMAK NE DEMEK

TRT haberden bir haber okuyacağım. Türkiye, Sudan’da tarım arazisi kiraladı. Burada kiralanan toprakta üretilen ürünler Türkiye’ye daha ucuz getirilecek. Türkiye’de toprak mı kalmadı? Özellikle AK Parti’li kardeşlerime sesleniyorum. Oy verdiniz, iktidara getirdiniz başımın üstüne. Bir parti önce kendisine oy verene ihanet ediyorsa dur diyeceksiniz. Sudan’da toprak kiralamak ne demek. 780 bin dönüm araziyi Sudan’da kiraladın mı, kiralamadın mı? Dünyada hangi ülke kendi çiftçisi ile rekabet eder? Bana bir ülke gösterin

Etiketler :