Çorlu Tren Katliamı'ndan 'yargılansın' deniyordu: TCDD yöneticisi İsa Apaydın'ın şirketine milyarlık ihale
Cengiz Karagöz - Halktv.com.tr - ÖZEL HABER
Tekirdağ Çorlu’da 8 Temmuz 2018’de meydana gelen ve 7’si çocuk 25 kişinin yaşamını yitirdiği, 300’den fazla kişinin de yaralandığı tren katliamının üzerinden 7 yıl geçti.
ÜST DÜZEY İSİMLER YARGILANMADI
Uzun süren yargılamalar sonucu geçen yıl mahkeme, 9 sanığa 8 yıl 4 ay ile 17 yıl 6 ay arasında hapis cezası vermişti. Üst düzey yöneticilerin yargılanmaması ise eleştirilere neden olmuştu.
1.1 MİLYAR TL'LİK KAMU İHALESİ 'YARGILANSIN' DENEN İSME GİTTİ
Konuyla ilgili tartışmalar sürerken Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü İsa Apaydın’ın yönetici olarak görev yaptığı şirkete kamu ihalesi verildi.
Karayolları Genel Müdürlüğü 17 Nisan'da Adana, Mersin, Osmaniye, Gaziantep illerini birbirine bağlayan TAG Otoyolu'nun Şehitler, Nurdağı, Atatürk, Turgutözal ve Başpınar viyadüklerinde yapı elemanlarının güçlendirilmesi ikmal inşaatı işi için 17 Nisan'da ihaleye çıkıldı. TAG Otoyolu Aslanlı Tüneli ile Nurdağı Kavşağı arasında yapılacak çalışmalar için çıkılan 1 milyar 161 milyon 759 bin TL'lik ihaleyi pazarlık usulü yöntemiyle Deha Altyapı Anonim Şirketi, Enkon İnşaat Anonim Şirketi iş ortaklığı aldı.
Deha Altyapı Anonim Şirketi'nin yöneticileri arasında Çorlu ailelerinin yargılansın dediği TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın yer alıyor.

15 MİLYARLIK KAMU İHALESİ
Şirket bugüne kadar 37 kamu ihalesine imza attı. Bu ihalenin toplam sözleşme bedeli 15 milyar 19 milyon 318 bin TL.