Çorlu Tren Katliamı İçin Karar Günü!

Çorlu Tren Katliamı İçin Karar Günü!
Çorlu’da 8 Temmuz 2018’de 7’si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği, 300’den fazla kişinin de yaralandığı tren faciasının karar duruşması bugün sonuçlanacak.

Tekirdağ Çorlu’da 8 Temmuz 2018’de meydana gelen ve 7’si çocuk 25 kişinin yaşamını yitirdiği, 300’den fazla kişinin de yaralandığı tren katliamı davasının karar duruşması bugün Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nde başladı.

gjp1iao56e6icj8cnyiu2w.webp

Tutuksuz yargılanan 13 sanıklı davanın bugün karar duruşması yapılacak. Savcı, bazı sanıkların tutuklanmasını talep etmişti.

Duruşmada, kazada hayatını kaybeden 16 yaşındaki Sena Köse'nin annesi katılan Aysun Köse, "Burada elimizde olan sanıkların en üst cezayı almalarını istiyorum. Bu insanlar cezalarını çekerken o dokunamadığımız insanlar tekrar aynı kararlar doğrultusunda devam ettiğinde bu ölen çocukların hesabını kim verecek" dedi. Kazada hayatını kaybeden Oğuz Arda Sel'in annesi Mısra Öz ise, "Biz madem üst yönetimdeki kişileri burada göremedik, buradaki sanıkların, 'Olası kast' suçundan ceza alıp cezaevine gitmelerini istiyoruz" diye konuştu.