Çocuk istismarı, darp, tehdit, çatışma... Taşlar Suç Örgütü iddianamesi tamamlandı

Çocuk istismarı, darp, tehdit, çatışma... Taşlar Suç Örgütü iddianamesi tamamlandı
Bakırköy Cumhuriyet Başavcılığı, 'Ümit' lakaplı Ramazan Taş liderliğindeki Taşlar Suç Örgütü'ne yönelik soruşturmayı tamamlayarak iddianame hazırladı. İddianamede örgütün karıştığı 16 eylem arasında çocukların cinsel istismarı, darp, silahlı çatışmalar ve tehdit yer alırken, 15'i tutuklu 37 şüpheli hakkında hapis cezası talep edildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, liderliğini "Ümit" lakaplı Ramazan Taş'ın yaptığı Taşlar Silahlı Suç Örgütü'ne ilişkin iddianame tamamlandı. İddianamede, Yılmaz Aldemir ve Yusuf Kara'nın örgüt yöneticisi olduğu, örgütün Esenler başta olmak üzere birçok ilçede faaliyet gösterdiği belirtildi. Soruşturma kapsamında örgütün karıştığı 16 eylem tespit edildi.

ÇOCUKLARIN CİNSEL İSTİSMARI VE DARP İDDİALARI

İddianamede, şüpheliler Yılmaz Aldemir, Kasım Başer, Diyar Baykara, Muhammet Furkan Özaydın, Yunus Emre Ergül, Yusuf Kara, Azad Bedirhanoğlu ve Berkcan Yılmaz'ın, 18 yaşından küçük F.A. ve C.E.'yi silahla tehdit ederek Bayrampaşa'da otoyol kenarındaki boş alana götürdükleri kaydedildi.

Şüphelilerin çocukları sopa ve silah kabzasıyla darbedip video kaydına aldıkları, ardından kıyafetlerini çıkararak zorla cinsel istismarda bulundukları belirlendi. Çocukları, "Hiçbir yere gidip şikayetçi olmayın, eğer olursanız başta siz ve aileniz için çok kötü şeyler olur, videolarınızda elimizde" diyerek tehdit ettikleri ortaya çıktı.

SORUŞTURMA SÜRERKEN YENİ SUÇLAR

Örgüt üyelerinin mağdurları alıkoyduğu, suçta kullanmak için araç yağmaladığı, bu araçlarla silahlı çatışmalara girdiği tespit edildi. Şüphelilerin, husumetli oldukları "Çapkanlar Silahlı Suç Örgütü" ile çatıştıkları, anları sosyal medyada canlı yayınlayarak gözdağı verdikleri anlaşıldı. Daha önce 18 Kasım 2025'te 25 tutuklu 33 şüpheli hakkında iddianame hazırlanmış, soruşturma devam ederken yeni eylemler nedeniyle şüpheli sayısı 37'ye yükseldi.

16 EYLEM İÇİN CEZA TALEBİ

İddianamede 16 eylemin her biri için farklı oranlarda ceza talep edildi. Şüpheliler hakkında "kasten öldürmeye teşebbüs", "çocuğun cinsel istismarı", "nitelikli yağma", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" gibi suçlardan yargılama isteniyor. İddianamenin kabulü halinde yargılama Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayacak.

Kaynak:DHA