Çocuğuna okul çantası alamayan annenin gözyaşları yürekleri yaktı

Eğitim-Öğretim dönemi başladı ama aileler çocuklarını okula yollamakta hala zorlanıyor. Mardin'den İstanbul'a gelen Megrican Sarıoğlu 3 çocuğundan sadece birini okula gönderebiliyor. Çaresiz anne derdiniz Halk TV Muhabiri Dilan Alp'e anlattı.

Türkiye'de eğitim öğretim dönemi başladı. Çocuklar ders başı yaptı ama bazı aileler çocuklarını okula gönderemiyor. Maddi yetersizlik sebebiyle çocuklarını okula gönderemeyen ailelerden bir tanesi de Megrican Sarıoğlu oldu.

Halk TV muhabiri Dilan Alp'in haberine göre, Megrican Sarıoğlu dört çocuğundan sadece birini okula kaydettirebildi. İki ay önce Mardin'den gelen aile lise, ana sınıfı ve 6. sınıfa giden çocuklarını okula kaydettiremedi. Okullar nakil almıyor uzak okullara ise servis masrafını karşılayamayan aile çaresizce yetkililerden yardım bekliyor.

c76db633-2793-4ed4-b981-af24b5ce86c1.jpg

Sarıoğlu sıkıntılarını şöyle anlattı:

"Çanta alacak günümüz yok, maddiyatımız var tefecilik yüzünden geldik. Çocuklarımın kaydı bile olmuyor. Hakkımı kimseye helal etmiyorum. Kızım liseye gidecek nakil yok. Servis ücreti verecek ücretim yok. 17 Bin okul masrafı her ay 7.500 lira aidat istediler. Karşılayamıyorum. Çocuğum ağlıyor okula gitmek istiyor. Kefil istediler. Hakkımı kimseye helal etmiyorum. Çocuklarımın ahı kimseye kalmasın. Onlar da çocuklarım gibi bez torbayla okula gitsinler. Kiraya geldik eşim işsiz. Kiramız 18 Bin. İlkokula başlayacak ama ne çantası var ne kalemi var. Yürüyerek gidip gelecek. Evlere temizliğe gideceğim. Mardin'de evimiz vardı. Tefecilerle kavga ettik. Ortada kaldık. Uzak okullara yollayamıyorum. Kızım sabah ağladı ben ne zaman okula gideceğim diye."

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :