Cihat Yaycı FETÖ ile ilgili 2 bin 960 suç duyurusunda bulunmuş

Cihat Yaycı FETÖ ile ilgili 2 bin 960 suç duyurusunda bulunmuş
Sözcü Gazetesi yazarı Aytunç Erkin, istifa eden Tüammiral Cihat Yaycı ile ilgili konuştu.

halktv.com.tr Haber Merkezi

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumartesi günü yayımlanan karar ile Genelkurmay Başkanlığı emrine atanan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı görevinden istifa etmişti.

Sözcü Gazetesi yazarı Aytunç Erkin Halk TV'de Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi'nde Cihat Yaycı hakkında önemli bilgiler verdi.

Erkin'in açıklamaları şöyle:

"Darbe girişiminden sonra özellikle 2017'de çok ciddi bir şekilde darbeye karşı direnmiş muvazzafların emekli edildiğini gördük. 2018'de Güven Şaban Jandarma'da darbeci silah tuttuğu için vuramadı. Güven Şaban emekli edildi. Bazı köşe yazarları yazıyor çiziyor, Cihat Yaycı'nın kayın biraderi darbeciymiş. Peki biliyorlar mı, kim ihraç etmiş? Cihat Yaycı. Kız kardeşinin kocasını ihraç eden o. Gerçekleri yazın. 2012-2014 arasında Moskova  Ataşesi iken altındaki iki havacı ve karacı ile neden davalık olduğunu kim biliyor? Çünkü Cihat Yaycı onların Fethullahçı olduğunu biliyor . Davayı açan Muharrem Köse. Darbe girişiminin hukuk yağının başındaki kişi.  Cihat Yaycı'nın  Fethullahçılarla ilgili 2 bin 960 suç duyurusu varmış."

 

İlgili Haberler
Etiketler :