Karar Verildi O İlimizde 2 Haziran'da Yeniden Sandık Kurulacak

Ardahan İlçe Seçim Kurulu, 31 Mart'ta kent genelinde yapılan belediye başkanlığı seçimlerinin yenilenmesine karar verdi. Ancak alınan bu karar henüz kesinleşmiş değil. Halk TV yayınında konuşan ve seçimi kazanan CHP'li Belediye Başkanı Faruk Demir, "İlçe Seçim Kurulu'na yarın itiraz edeceğiz. İl Seçim Kurulu kararının da olumsuz olması halinde, Yüksek Seçim Kurulu'na başvuracağız" dedi.

31 Mart seçimlerinde, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) adayı Faruk Demir yüzde 45.06'lık oy oranı ile Ardahan Belediye Başkanı seçilmişti. AKP'li aday Yunus Baydar'ın oyların yüzde 43.51'ini aldığı şehirde, iki isim arasındaki oy farkı 174 olmuştu.

AKP, SONUCA İTİRAZ ETTİ

Bu gelişmelere karşın AKP, kent genelinde yapılan belediye başkanlığı seçimlerine itiraz etti ve seçimlerin yenilenmesini talep etti. İlçe Seçim Kurulu da bu talebi yerinde buldu. Ancak kurulun hakim başkanı muhalefet şerhi koydu. Şerhin gerekçesini ise, itirazın somut verilere dayanmadığı oluşturdu.

faruk-demir1.webp
CHP'nin adayı Faruk Demir 5 bin 49 oy aldı.

İL SEÇİM KURULUNA İTİRAZ EDİLECEK
Halk TV Ana Haber yayınında Seda Selek'in sorularını yanıtlayan CHP'li Başkan Faruk Demir, "Bu karar kesinleşmiş değil. Yarın İl Seçim Kurulu'na itiraz edeceğiz. İtirazların somut hiçbir dayanağı yok. Bu durum, tıpkı Mart 2019'daki İstanbul seçimlerine yapılan itiraza benziyor. Olur da İl Seçim Kurulu da aynı yönde karar verirse bu kez Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuracağız" ifadeleri kullandı.

eeanxple5ue8mtv5r0vlzw.webp
AKP'nin adayı Yunus Baydar ise 4 bin 875 oy almıştı.

Seçimlerin yenilenmesi halinde, Ardahanlı seçmen 2 Haziran'da yeniden sandık başına gidecek.