CHP’li Tanal, ‘Erdoğan portreleri asın’ genelgesini Meclis’e taşıdı

CHP’li Tanal, ‘Erdoğan portreleri asın’ genelgesini Meclis’e taşıdı
CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, İçişleri Bakanlığından tüm kurumlara gönderildiği iddia edilen, kurumlara Recep Tayyip Erdoğan portresi asılmasına ilişkin genelgeyi Meclis’e taşıdı

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, İçişleri Bakanlığından tüm kurumlara gönderildiği iddia edilen, kurumlara Recep Tayyip Erdoğan portresi asılmasına ilişkin genelgeyi Meclis’e taşıdı. Tanal, “Söz konusu genelge doğru ise devlet kurumlarının partilileştirildiği anlamına gelir ki bu yeni bir şey değildir. Devletin her görüşten vatandaşını şefkatle kucaklaması, eşit ve adil davranması gerekirken partilileşmiş bir devlet anlayışı ile devletin eşit ve adil olma özelliği ortadan kalkacaktır. Bu da muhalif fikirdeki vatandaşlarımızı tedirgin edecek, huzurlu toplum yapısı zarar görecektir” dedi.

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla 31 Temmuz'da yayımlanan genelgede, ''Bakanlığımız merkez birimleri, bağlı kuruluşları, valilikler, kaymakamlıklar, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı binaları ve bunlara bağlı karakolların girişlerinde Sayın Cumhurbaşkanımızın

‘www.illeridaresi.gov.tr

' adresinden ulaşılacak fotoğrafının kullanılması hususunda gereğini rica ederim'' ifadelerine yer verildi.

Genelge, bakanlık merkez birimlerine, Jandarma Genel Komutanlığına, Emniyet Genel Müdürlüğüne, Sahil Güvenlik Komutanlığına, Göç İdaresi Genel Müdürlüğüne, AFAD başkanlığına ve 81 il valiliğine gönderildiği iddia edildi. CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, söz konusu genelgeyi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelterek konuyu Meclis’e taşıdı. Tanal’ın Soylu’ya yönelttiği sorular ise şöyle;

1- Basında yer alan Valilikler, Kaymakamlıklar, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı binalarına ve karakolların duvarlarına Recep Tayyip Erdoğan portresi asılması talimatı içeren genelge doğru mudur? Kurumlara tarafınızca gönderilmiş midir?

2- Doğru ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aynı zamanda AKP Genel Başkanı olduğu için devlet yönetiminde tarafsızlık ilkesi ihlal edilmiş olmuyor mu?

3- Yine 31.07.2018 tarihli söz konusu genelge doğruysa AKP Genel Başkanının portresinin devlet kurumlarına asılmasıyla resmiyette de parti devletine geçilmiş olmaktadır. Bakanlığınız eliyle neden partilileşmiş bir devlet yaratılmaya çalışılıyor.

4- Devletin her görüşten vatandaşını şefkatle kucaklaması, eşit ve adil davranması gerekirken partilileşmiş bir devlet anlayışı ile bu mümkün müdür?

5- AKP Genel Başkanının portrelerinin kurumlara asılması talimatı kimden gelmiştir? Cumhurbaşkanlığından onay alınmış mıdır?

6- AKP Genel Başkanının portrelerinin kurumlara asılmasının amacı ve gerekçesi nedir?

YENİ SİSTEMDE MECLİS SORULARI GÖRMÜYOR

Öte yandan 25 Ağustos 2018 tarihli Cumhuriyet'ten Mustafa Lıcalı'nın haberine göre yeni sisteme geçildiğinden beri Meclis’e sunulan tek bir soru önergesine bile yanıt verilmedi. Muhalefetin, güncel konularla ilgili yönelttiği soru önergelerinin mevcut içtüzük hükümlerine göre TBMM’de Gelen Kâğıtlar listesinde yayımlanarak işleme alınması gerekirken, içinde bulunduğumuz Ağustos ayının başına kadar bu süreç işletilmedi. Soru önergelerinin işleme alınmadığının Cumhuriyet gazetesi tarafından kamuoyuna duyurulması üzerine önergeler işleme alındı.

Etiketler :