CHP'li Özgür Özel: Demirören aldığı kredi ile iktidarın ve sarayın emrine girdi

CHP'li Özgür Özel: Demirören aldığı kredi ile iktidarın ve sarayın emrine girdi
Demirören Grubunun Ziraat Bankasından aldığı ve ödemediği krediye ilişkin konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Demirören aldığı kredi ile ceviz ağacı mı dikti, kiraz ağacı mı dikti? Demirören aldığı kredi ile bir kuruluşu yandaşlaştırdı" dedi.

CHP Grupbaşkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, TBMM Genel Kurulu'nda Demirören grubunun Ziraat Bankasından aldığı ve ödemediği 750 milyon dolarlık krediden bahsetti. Özel, "Ziraat Bankası'nın Demirören grubuna verdiği ve geri alamadığı 750 milyon dolardan bahsederken, bir kez buraya bir tarımla ilgili milletvekilinin çıkarılması bile AK Parti Grubunun meseleyi nasıl çarpıtmaya ve sulanmaya çalıştığının ispatıdır." dedi.

Özel şöyle konuştu: 

Biz, Ziraat Bankası'nın çiftçi açısından önemini bildiğimiz için çiftçiye uygun kredi vermesi gereken, daha uzun vadede, daha düşük faizle, daha yüksek miktarda krediler kullandırmasını beklediğimiz bankanın iktidar partisinin bir merkez medya kuruluşunu yandaşlaştırmak için nasıl kullanıldığını tartışmaya açan grup önerisi üzerine konuşuyoruz.

'Demirören aldığı kredi ile iktidarın ve sarayın emrine girdi'

Demirören aldığı kredi ile ceviz ağacı mı dikti, kiraz ağacı mı dikti? Demirören aldığı kredi ile bir kuruluşu yandaşlaştırdı, iktidarın ve sarayın emrine girdi. Karşılığında da aldığı paranın ödenmemesine göz yumuluyor. Türkiye'deki bütün çiftçilerin iki eli yakanızdadır, iki eli yakanızdadır.

 

Etiketler :