CHP'li Killik KPSS iddialarını Kılıçdaroğlu'na iletti: Kimsenin yanına kar kalmayacak

CHP'li Killik KPSS iddialarını Kılıçdaroğlu'na iletti: Kimsenin yanına kar kalmayacak
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, KPSS'de bazı soruların bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğu yönündeki iddiaları CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na iletti. İYİ Parti lideri Akşener de iddialara tepki gösterdi ve "2 saatte yapılan şaibeli açıklamaların takipçisi olacağız" dedi.

Yediİklim yayınlarının sorularının ÖSYM'nin düzenlediği KPSS'deki bazı sorularla aynı olduğu iddiası FETÖ'nün ÖSYM sorularını çaldığı dönemi hatırlattı. Büyük tepki toplayan olaya ilişkin iddiaları ÖSYM yalanladı ancak tatmin edici bir açıklama yapamayınca sosyal medyanın gündeminde kaldı.

Öte yandan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik de söz konusu olayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na aktardı. Killik, "KPSS iddialarıyla ilgili Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu bilgilendirdim. Parti yetkilerine derhal ÖSYM ile görüşmeleri talimatı verildi. Olayın diğer muhatabı Yediİklim yayınevi telefonlarımıza çıkmıyor. Bu yapılan kimsenin yanına kar kalmayacak" dedi.

gencosman.jpg

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de sosyal medya hesabından tepkisini dile getirdi. Akşener, "Gençlerimizin emeğine sınavlarda ve mülakatlarda defalarca ihanet ettiniz; Tekrarını kabul etmeyiz! Cumhuriyetimizin kazandırdığı eğitimde fırsat eşitliğini, vasatlığa terk etmeyiz! KPSS ile ilgili iddiaların ve 2 saatte yapılan şaibeli açıklamaların takipçisi olacağız" dedi.

aksener.jpg

Kaynak:ANKA