CHP'li gençlerden 'vicdanlara mektup'

CHP'li gençlerden 'vicdanlara mektup'
TBMM'de dört eski bakanın yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla Yüce Divan'a gönderilip gönderilmeyecekleri oylanacakken, İzmir'de CHP'li gençler 'Vicdanlara mektup' gönderdi. CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız,...
TBMM'de dört eski bakanın yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla Yüce Divan'a gönderilip gönderilmeyecekleri oylanacakken, İzmir'de CHP'li gençler 'Vicdanlara mektup' gönderdi. CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, "Biz AKP'li vekillerin bugün bizi mahçup etmesini, utandırmasını, haksız çıkarmalarını bekliyoruz" dedi.Dört eski bakana ilişkin suçlamalarla ilgili soruşturmada savcılık 'takipsizlik', Meclis Komisyonu 'Delil yok' derken, gözler bugünkü Meclis oylamasına çevrildi. İzmir'de CHP'li gençler 'Vicdanlara mektup' eylemi yaptı. Basmane PTT'nin önünde toplanan gençler, ellerinde 'Halkın parası hırsızların elinde', 'Gaz yedik, cop yedik ama haram yemedik', 'Hamdolsun iyi çaldık', 'Hırsızlık da fıtrattan mı', 'Hükümet istifa', 'Payı çalan siz yargılanan biz' yazılı pankartlar taşıdı. İçinde sahte dolarların yer aldığı ayakkabı kutularının önünde yaklaşık 100 gencin katılımıyla CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız açıklama yaptı.
'OYLARIN FOTOĞRAFI İSTENDİ' İDDİASI

AK Partili milletvekillerine oylamanın yapıldığı gün ellerine geçecek şekilde kargoyla mektup gönderdiklerini, mektupta vicdanlarına seslendiklerini belirten Yıldız şunları söyledi: Cumhurbaşkanı, başkanlık sistemi hayali ile kaçak sarayda yaptığı toplantıda bakanlara talimat verdi. İddia ediyorum ki grup başkanvekillerine ve meclis başkanına şu söylendi. AKP'li milletvekillerinden kullandıkları oyun fotoğrafı istendi. Bunun önüne geçmek için Meclis salonuna hiçbir telefon, kamera alınmasın. Milletvekilleri üzerindeki Cumhurbaşkanı baskısını kaldırmak tarihi sorumluluktur. AKP'li vekillerin de çoğu bu yargılamanın olması gerektiğine inanıyor. Adli tıp raporları tapelerin gerçek olduğunu ortaya koyuyor. Biz AKP'li vekillerin bugün bizi mahçup etmesini, utandırmasını haksız çıkarmalarını bekliyoruz. 1 Mart tezkeresine direnen, evlatlarını savaşa göndermeyen bir parlamento var. Parlamentonun kirlenmemesi için vekillerin vicdanlarına sesleniyoruz. Karar olumsuz olursa elbet halkın vicdanında yargılanacaklar."'VİCDANINIZA KULAK VERİN'

CHP Gençlik Kolları İzmir İl Başkanı Sinan Sarıküse de, "Ortada suç varsa milletimiz sizlerden bunların sahiplenilmesini değil, tam tersi cezalandırılmasını istemektedir. Çocuksuz bırakılmış aileleri, akşam yatağa aç giren çocukları, en önemlisi bizleri birarada tutan Kuvva-i Milliye ruhunu unutmamanızı istiyoruz. Bazı karanlıklar bugün aklanmaya çalışılmakta. Milletin oylarıyla bir yere gelen vekiller yapacak bunu. Siz de vicdanınıza kulak verin ve oylamayı bu doğrultuda gerçekleştirin" dedi.

Açıklamanın ardından CHP'li gençler sembolik olarak TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e 'Vicdanlara mektup'  başlıklı mektubu gönderdi.