CHP'li belediye başkanına kesin ihraç istemi

CHP'li belediye başkanına kesin ihraç istemi
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Osmaniye Düziçi Belediye Başkanı Alper Öner'in “CHP’nin temel ilkeleri ve etik değerleriyle bağdaşmayan davranışları nedeniyle kesin ihraç” istemiyle, “tedbirli” olarak Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildiğini açıkladı.

CHP’nin Gaziantep’te düzenlediği Belediye Başkanları Çalıştayı bugün başladı. Çalıştay öncesi yazılı açıklama yapan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Belediye Başkanı Alper Öner'in “CHP’nin temel ilkeleri ve etik değerleriyle bağdaşmayan davranışları nedeniyle kesin ihraç” istemiyle, “tedbirli” olarak Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildiğini duyurdu. Torun açıklamasında şunları belirtti:

“Osmaniye Düziçi Belediye Başkanı Alper Öner hakkında, partimizin temel ilkeleri ve etik değerleriyle bağdaşmayan iddialar Genel Merkezimize ulaşmıştır. İddialar, Genel Merkezimiz tarafından değerlendirilmiştir. Yapılan incelemeler sonucunda ilgili belediye başkanının, parti disiplini ve yerel yönetim ilkelerimizle bağdaşmayan tutum ve davranışlarının olduğu tespit edilmiştir. Bu kapsamda, Merkez Yönetim Kurulu’nun 17 Haziran 2021 Perşembe tarihli kararıyla, Düziçi Belediye Başkanı Alper Öner’in ‘kesin ihraç’ istemiyle, ‘tedbirli’ olarak Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine oy birliği ile karar verilmiştir.”

 

Etiketler :