CHP'li Altay: Yangını söndüremeyip CHP'li belediyelere çamur atmak basiretsizliktir

CHP'li Altay: Yangını söndüremeyip CHP'li belediyelere çamur atmak basiretsizliktir
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, yangının devam ettiği Bodrum'da açıklamalarda bulundu. CHP'li Altay, "Yangını söndüremeyip CHP'li belediyelere çamur atmak basiretsizliktir" dedi.

CHP Heyeti orman yangınlarının devam ettiği Muğla Bodrum'da incelemelerde bulundu. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Yangını söndüremeyip CHP'li belediyelere çamur atmak basiretsizliktir" dedi.

Altay şunları söyledi: 

Cayır cayır yanan ormanlarımız Türkiye'nin akciğerleridir. Bu manzarayı, "Ağaç yanar yerine yenisi dikilir. Toprak ana bunu geri verir" diye geçiştirmemiz mümkün değildir. Böyle zamanlarda siyaset yapmak adetimiz değildir.

Böyle zamanlarda iktidarın ve muhalefetin el ele vermesi doğru olandır ama 3-4 gündür bunu maalesef göremiyoruz. CHP'li, Millet İttifakı'na mensup belediyelerdeki yangınlar noktasında devlette bir umursamazlık, bir ilgisizlik hissediyorum. Sayın bakanların beyanatlarına da bunun yansıdığını üzülerek görüyorum. Sayın bakanlar, sayın Cumhurbaşkanı afet esnasında, doğal felaket esnasında kan düşmanları, can düşmanları sırt sırta verirler. Bu ahlaktan da yoksun olmayın. 

Ayıbınızı izansız açıklamalarla örtmeye kalkmayın. Sayın bakan, bu yangınlar senin sorumluluk sahandaki ormanlarda başladı. CHP'li belediyelerin sorumluluk sahasında başlamadı. Saray'a 13 uçak almak yerine 6 tane yangın söndürme uçağı alma siyasi tercihinde bulunsaydın bırakın insan kaybını, çok az ağaç kaybıyla bu iş bitecekti. Beceriksizliğinizi ve ayıbınızı CHP'li belediyeleri karalayarak örtmeye çalışmayın.

36 milyona yapacağın işi elin adamına 203 milyona yaptırmaya çalışıyorsan bunun adı beceriksizliktir. Sarayın günlük maliyeti 10 milyon TL, Saray üç gün masraf etmese THK'nın elindeki üç uçak söndürme hizmeti için devreye sokulabilir. Bunu söylemek yerine CHP'li belediyelere çamur atmak edep dışılıktır.