CHP'li Ali Mahir Başarır Kabataş Martı Projesi'ni Meclis'e taşıdı

CHP'li Ali Mahir Başarır Kabataş Martı Projesi'ni Meclis'e taşıdı
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Kabataş Martı Projesinin iptal edilmesiyle oluşan çevre kirliliği ve kamu zararını meclis gündemine taşıdı.

CHP'li Başarır önergesinde; Ekonominin dibe doğru gittiği bu süreçte çevreyi kirleterek kamuyu zarara uğratan sorumlular kimlerdir? Bu kişiler hakkında herhangi bir yasal işlem başlatılmış mıdır? Başlatıldıysa bu işlemler nelerdir?sorusunu yöneltti.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “…biz bu şehrin kıymetini bilmedik, biz bu şehre ihanet ettik… Ben de bundan sorumluyum” dediği İstanbul’a yeni bir kirlilik katan  “ Kabataş Martı Projesi”nin akıbeti ne olacaktır? sorusunu da yönelten CHP'li Başarır'ın yanıtlanmasını istediği sorular şöyle:

  1. Bilim insanlarının, konuyla ilgili meslek gruplarının ve İstanbul halkının tepkilerine rağmen başlatılan “Kabataş Martı Projesi’nin iptal edilmesinin gerekçeleri nelerdir?
  2. Kabataş Martı Projesi için STK’lardan, üniversitelerden, vb. görüş alınmış mıdır? Bu kapsamda hazırlanmış ÇED raporları mevcut mudur? Çeşitli görüşler alındıysa yahut ÇED raporları mevcutsa; projenin hayata geçirilmesine karar verilmesinde bunlar ne ölçüde dikkate alınmıştır?
  3. Proje başlangıcından iptal edildiği sürece kadar harcanan para kaç TL’dir?
  4. Söz konusu projenin yapımı için ihaleye hangi firmalar katılmış, ihale hangi bedelle hangi firmaya kalmıştır?
  5. Ekonominin dibe doğru gittiği bu süreçte çevreyi kirleterek kamuyu zarara uğratan sorumlular kimlerdir? Bu kişiler hakkında herhangi bir yasal işlem başlatılmış mıdır? Başlatıldıysa bu işlemler nelerdir?
  6. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “…biz bu şehrin kıymetini bilmedik, biz bu şehre ihanet ettik… Ben de bundan sorumluyum” dediği İstanbul’a yeni bir kirlilik katan  “ Kabataş Martı Projesi”nin akıbeti ne olacaktır?

Etiketler :