CHP'den İBB'ye yapılan son operasyona ilk tepki sert oldu! "MHP'nin ikazlarına rağmen..."
İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yeni bir operasyon başlatıldı. 9. dalga operasyon kapsamında Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, Danışmanı Yiğit Oğuz Duman'ın da aralarında olduğu 44 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bu kapsamda 42 kişinin ise gözaltına alındığı belirtildi.
Son dakika | İBB'ye yeni operasyon: İnan Güney dahil çok sayıda isim gözaltına alındı!
CHP'NİN İLK TEPKİSİ SERT OLDU: MHP'NİN İKAZLARINA RAĞMEN
CHP'li belediyelere yapılan operasyonların sonuncusu Beyoğlu Belediyesi'ne oldu. Operasyonda belediye başkanının da gözaltına alınmasının ardından CHP'den ilk tepkiler geldi. CHP Grup başkanvekili Günaydın, dün İBB borsasının ifşa edilmesine, MHP'nin iddianamelerin hazırlansın şeklindeki ısrarlı ikazlarına rağmen yapılan bu operasyonun siyaseti dizayn etme çabasından ibaret olduğunu şu şekilde söyledi:
İBB’ye yönelik bir şafak operasyonu daha..
Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, İnsan kaynakları alanında danışman Yiğit Oğuz Duman dahil 44 kişi hakkında gözaltı kararıyla birlikte evlerinde arama yapılıyor.
-*İBB Borsası daha dün deşifre edilmişken,
-* Belediye başkanları tehdit edilip parti değiştirmeleri halinde operasyonlardan muaf tutulacakları vaadiyle siyasetin utandığı törenlerin mürekkebi kurumamışken,
-*MHP kanadının bir an evvel dosyalar tekemmül ettirilip iddianameler hazırlansın şeklindeki ısrarlı ikazlarına rağmen,
-*AKP’nin içinde dahi bu operasyonları yalnızca hukuken değil siyaseten de yanlış bulan önemli bir grup varken,
-*Operasyonların yürütülüş biçiminden Adalet Bakanı bile rahatsızken..
-*Türkiye’de mevcut 1400 belediyeden geçmişte ve bugün yolsuzluklarla anılan iktidar belediyelerine hiç kimse dokunmazken,
İBB’ye yönelik dalgaların sonunun gelmemesi, siyasetin dizayn edilme çabasından başka bir şey değildir. 2014’te, 2019’da ve 2024’te milletin takdiri ile kazanılan belediyeleri, operasyonel yöntemlerle ele geçirme planlarınız elinizde patlayacak. Dayanışma, kararlılık ve vicdanı olan herkesin, yani milletin desteği ile bugünleri aşacağız.

ÖZGÜR ÇELİK: TÜRKİYE TESLİM OLMAYACAK
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, bu sabah İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik düzenlenen yeni operasyona tepki gösterdi.
Çelik, "Azınlık iktidarı, zalimliğe devam ediyor. Beyoğlu Belediye Başkanımız İnan Güney, İBB ve Beyoğlu Belediyesi danışmanları ve bürokratları gözaltına alındı" dedi.
Çelik şu ifadeleri kullandı:
*Şafak operasyonları ile ülkemizin huzurunu kaçıran, halkın iradesini tanımayan bir pervasızlık var. Beyoğlu Belediye Başkanımız İnan Güney'in dürüstlüğüne ve çalışkanlığına bütün Beyoğlu halkı şahittir. Bu operasyonların siyasi olduğunu tüm Türkiye görüyor.
*Tehdit ve şantaj ile kazanamayacağı belediyelere çöken, tutuklu insanlardan özgürlüğü için fidye isteyen karanlık akla teslim olmayacağız. Türkiye teslim olmayacak.

ALİ MAHİR BAŞARIR: "İFTİRA AT, PARA VER, KURTUL" DÜZENİNDE; BAŞINI EĞENLER GİDİYOR
CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da şafak operasyonuna tepki gösterenler arasında yer aldı. Başarır dün Özlem Çerçioğlu'nun AKP'ye geçmesine değindi ve şunları dedi:
- Yine şafak operasyonu… Uzun süredir trol orduları ve havuz medyası tarafından hedef gösterilen Beyoğlu Belediye Başkanımız İnan Güney ile 43 kişi gözaltına alındı. Dün Genel Başkanımızın açıkladığı “iftira at, para ver, kurtul” düzeninde; başını eğenler gidiyor, dik duran arkadaşlarımız onuruyla polis otosuna biniyor. Bu vicdansız, hukuksuz, kötülük dolu dönemin üstesinden hep birlikte geleceğiz! Yap hep beraber ya hiçbirimiz!
