CHP'den Albayrak'a sert tepki! İkinci YEP 15 günde çöktü...

CHP'den Albayrak'a sert tepki! İkinci YEP 15 günde çöktü...
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, işsizlik rakamları ile yıl sonu hedefi yüzde 12.9 olan İkinci Yeni Ekonomik Program'ın 15 günde çöktüğünü bildirdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Emek Büroları Koordinatörü Veli Ağbaba, işsizliğin sosyal bir sorun haline geldiğini, resmi rakamlara göre 4 milyon 596 bin yurttaşın işsiz olduğunu söyledi.

Ağbaba, Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinin ilk bir yılında işsiz sayısının 1 milyondan fazla arttığını vurgulayarak ‘’2'nci YEP Ekonomik Programı'nda yüzde 12.9 olan yılsonu hedefi 15 gün içerisinde başarısızlığa ulaşmıştır. Yani 2'nci YEP’in ömrü sadece 15 gün sürmüştür’’ dedi.

ÜÇ GENÇTEN BİRİ İŞSİZ

Genç işsizlik oranının yüzde 27,1’e yükseldiğini ve her üç gençten birinin işsiz olduğunu ifade eden Ağbaba, ‘’Bakan Albayrak sanırız bu süreçte kendi açıkladığı programlara ve hedeflere artık kendisinin de inanmamaktadır. Bu yönetim ile Türkiye ne yazık ki bu ekonomik girdaptan ve işsizlik sarmalından kurtulamayacaktır’’ diye konuştu.

İŞSİZLİK DAHA DA ARTACAK

Türkiye’de ekonomik krizin kangren haline geldiğinin altını çizen Ağbaba, SGK verilerine göre sigortalı çalışan sayısının son bir yılda yarım milyondan fazla azaldığını ifade etti. İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısının son bir yılda 4 milyon 54 bine yükseldiğinin vurgulayan Ağbaba, ‘’Kayıtlı işsizlerin yüzde 38,3 ise 15-24 yaş arası gençlerden oluşmaktadır. AKP iktidarı gençlerimizi işsizliğe ve geleceksizliğe sürüklemeye hızla devam ediyor’’ diye belirtti.

Ağbaba, ülkenin içine girdiği ekonomik girdaptan çıkabilme yetisini kaybettiğini belirterek, ‘’Ne yazık ki istihdamın, daraldığı ekonomik krizin bir türlü önlenemediği bu ortamda işsizlik daha da artacaktır’’ dedi.
 

Etiketler :