CHP lideri Kılıçdaroğlu Diyarbakır'da

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 2 defa ertelenen 'helalleşme' ziyareti için Diyarbakır'da. Yüzlerce kişinin karşıladığı Kılıçdaroğlu ilk olarak HDP il binası önünde oturma eylemi yapan aileleri ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın annesi Saniye Demirtaş'ı da ziyaret edecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'helalleşme' programları için Diyarbakır'a gitti. Partililer CHP liderini havalimanında davul, zurna ve meşalelerle, mazot zamlarını protesto eden çiftçiler ise traktörleriyle karşıladı.

CHP yöneticileri ve vekillerin sosyal medya hesaplarından paylaştığı videolara göre Kılıçdaroğlu kalacağı otele doğru uzun bir araç konvoyu ve 'hak-hukuk-adalet' sloganları eşliğinde harekete geçti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ocak ayı sonunda Diyarbakır ziyaretini programına almıştı.

"Demokrasinin yolu Diyarbakır'dan geçer" açıklaması ile ittifak ortağı İyi Parti'nin de tepkisiyle karşılaşan Kılıçdaroğlu, hava koşulları nedeniyle bu geziyi ertelemişti. Kılıçdaroğlu'nun kapsamlı ziyaret programı arasında Diyarbakır annelerini ziyareti de yer aldı.

'İktidar yolunda demokrat amca'

Diyarbakırlılar, Kılıçdaroğlu’nu havalimanında karşılarken “Hak, hukuk, adalet” ve “İktidar yolunda demokrat amca” sloganları attı.

Mazot zammını protesto eden çiftçiler de Kılıçdaroğlu'nu traktörleriyle karşıladı. CHP Genel Başkan Başdanışmanı Deniz Demir sosyal medya paylaşımında, "Mazot zamlarını protesto eden çiftçiler, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu traktörleri ile beraber Diyarbakır havalimanında böyle karşılıyor" dedi.

Kılıçdaroğlu kalacağı otele araç konvoyu eşliğinde götürüldü. Kılıçdaroğlu, otelin önünde de davul, zurna ve halay eşliğinde karşılandı.