CHP, Hatay İçin Ünlü Oyuncu Mert Fırat'a Teklif Götürmüş

CHP, Hatay İçin Ünlü Oyuncu Mert Fırat'a Teklif Götürmüş
CHP Lideri Özgür Özel, Hatay belediye başkanlığı için ünlü oyuncu Mert Fırat'a teklif götürdüklerini açıkladı.

CHP, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı olan ve yeniden aday gösterilmesi büyük tepki çeken Lütfü Savaş'ın adaylığının devamına karar vermişti.

Savaş'ın adaylığının tartışıldığı dönemde CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için Haluk Levent'e teklif götürdüğü ancak Levent'in teklifi reddetttiği ortaya çıkmıştı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tartışmaların devam ettiği süreçte Hatay adaylığı için oyuncu Mert Fırat'a da teklifte bulunduklarını açıkladı.

haluk-levent.jpg

'LÜTFÜ SAVAŞ'LA İLGİLİ 5 ANKET YAPTIRDIK'

TV100 yayınına katılan Özel, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Özel "Aday değiştirmeye kalkarsak başka ilçeleri de kaybederiz. Alternatiflerin hepsini ankete koyduk, Lütfü Bey'den az oy alıyorlar. Haluk Levent, 'evet' deseydi ankete koyardık. 60 parti meclisi üyemize 'Hatay kritik, aday değiştiğinde destekler almamız söz konusu, temas ettiğiniz kişilerle görüşün. Onay verin olursa bana bildirin' dedim.

mert-firat1.jpg

O isimleri ankete koyacaktım. Biz şu ana kadar 13 parti meclisi toplantısı yaptık. Mert Fırat ile konuştuk, ankete koyalım mı dedik, istemedi. Haluk Levent de değerlendirdi 'olmaz' dedi. PM veya MYK üyemiz olur alıp deseydi ankete koyardık. Sürecin hakkaniyetle ve titizlikle yürütüldüğünü açıklıkla ifade edebilirim."