CHP Ankara İl Başkanı'ndan kurultay açıklaması

CHP Ankara İl Başkanı'ndan kurultay açıklaması
CHP'den yeni bir kurultay açıklaması daha geldi. CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, kurultay tartışmalarının partinin enerjisini boşa harcadığını belirtirken, "Cumhuriyet Halk Partisi ortak akla önem veren bir geleneğe sahiptir

CHP'den yeni bir kurultay açıklaması daha geldi. CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, kurultay tartışmalarının partinin enerjisini boşa harcadığını belirtirken, "Cumhuriyet Halk Partisi ortak akla önem veren bir geleneğe sahiptir. Bu geleneğin en belirgin özelliği ise başarıyı da başarısızlığı da kişilerle özdeşleştirmemiş olmasıdır" dedi.

Kurultay tartışmalarının partinin enerjisini boşa harcadığını belirten CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, “Cumhuriyet Halk Partisi ortak akla önem veren bir geleneğe sahiptir. Bu geleneğin en belirgin özelliği ise başarıyı da başarısızlığı da kişilerle özdeşleştirmemiş olmasıdır” dedi.

Başkan Güvener’in açıklaması şöyle:

“24 Haziran seçimleri sonrası yapılması gereken onca tartışma varken, dikkatler bilinçli olarak Cumhuriyet Halk Partisi’ne yöneltilmiştir. Bu hengame arasında kurulmakta olan tek adam rejiminin temel taşları atılmaktadır.

İktidar partisinin kamu olanaklarını sonuna kadar kullandığı eşit olmayan koşullarda gerçekleşen 24 Haziran seçimi ile Türkiye’nin içine girdiği yeni dönemin en belirgin özelliği, yürütmenin tek adama bağlı hale gelmesidir.

Baskın bir biçimde alınan seçim kararı karşısında partimizin oluşturduğu “sıfır baraj” ve “Millet İttifakı”nın başarılı bir hamle olduğu herkes tarafından kabul görmüştü. Ancak seçim sonuçları, partimizin istediği düzeyde tecelli etmemiştir.

Hem partimizin aldığı oy oranları arasındaki farkı hem de halkın lehine geliştirdiğimiz bütün vaatlere rağmen seçmenin partimizden neden uzak durduğunu analiz edip, doğru sonuçlar çıkarmak, her düzeydeki yetkili organlarımızın görev ve sorumluluğundadır.

Bu görev ve sorumluluğumuzu yerine getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Seçim öncesi partimize yönelen seçmen reflekslerinin sandığa neden yansımadığını araştırmak üzere çeşitli düzeylerde saha analizleri yaptıktan sonra, hangi adımların atılması gerektiğine karar verilecektir.

Cumhuriyet Halk Partisi ortak akla önem veren bir geleneğe sahiptir. Bu geleneğin en belirgin özelliği ise başarıyı da başarısızlığı da kişilerle özdeşleştirmemiş olmasıdır.

24 Haziran’dan önce yapılan ve herkes tarafından başarılı olarak kabul edilen “sıfır baraj”, “Millet İttifakı” ve Sayın İnce’nin Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi hamlesi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ortak iradesinin hamlesidir. Ortaya çıkan sonuçlar, bu hamlelerin ürünleridir.

Partimizin bütün çabasına rağmen Cumhurbaşkanlığı seçimi ilk turda sonuçlanmış ve partimizin parlamentoda temsil oranı istediğimiz düzeyde gerçekleşmemiştir.

Bu durumun, partimizin yetkili organlarınca tartışılmasında elbette yarar vardır ancak bu tartışmaları Genel Başkanımızın performansı üzerinde yürütmek, politik bir zafiyet belirtisidir.

Başarı da, başarısızlık da kişilere bağlanamaz.

İçine girilen bu  yeni dönemde ülkemizin daha az zarar görmesi, milletimizin daha fazla mağdur olmaması için neler yapılması gerektiği partimizin her aşamadaki yetkili organları arasında enine boyuna tartışılmalı ve ortak aklın gereği olarak bir sonuca ulaşılmalıdır.

Ulaşacağımız sonuç, stratejik önemi de olan yerel seçimlere nasıl hazırlanmamız gerektiğini de işaret edecektir. Dolayısıyla ihtiyacımız kurultay değil, ortak akıl ile yerel seçimlere hazırlanmaktır.”

Etiketler :