CHP Ankara İl Başkanı kim olacak?

CHP Ankara İl Başkanı kim olacak?
CHP’de 630 delegenin oy kullanacağı Ankara İl Kongresi’ne geri sayım sürerken, gözler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na çevrildi.

CHP’de 630 delegenin oy kullanacağı Ankara İl Kongresi’ne geri sayım sürerken, gözler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na çevrildi.

Ankara’da yapılan ilçe kongrelerinde Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ittifakı sonuç verdi ve bir ilçe dışında ilçelerin tamamında delegelerin ezici çoğunluğunu almayı başardılar. Mahalle ve ilçe delege seçimlerinde bugüne kadar ittifak yapan Bingöl, Taşdelen ve Yaşar’ın il başkanlığı konusundaki tutumları merakla bekleniyor.

CHP ANKARA İL BAŞKANLIĞINA KİMİN ADAY OLACAĞI MERAKLA BEKLENİYOR

Merakla beklenen bir diğer gelişme ise mevcut İl Başkanı Adnan Keskin’in aday olup olmayacağı konusu…

Keskin’in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile önümüzdeki günlerde yapacağı görüşmenin ardından yeniden aday olup olmayacağı konusuna açıklık getireceği öğrenildi.

Keskin’in yeniden aday olup olmayacağı henüz netlik kazanmazken; kulislerde il başkanlığı aday adaylarının isimleri konuşulmaya başlandı bile…

Ankara İl Gençlik Kolları eski Başkanı Umut Eraslan’ın Ankara İl Kongresi’nde aday olacağını ilan ettiği ifade ediliyor.

AKILLI EN CİDDİ RAKİP

Kulislerde Ankara İl Başkanlığı için en ciddi aday adayları arasında Yüksek Disiplin Kurulu üyesi ve YDK Sekreteri Ali Hikmet Akıllı’nın ismi konuşuluyor.

YDK’DAN BİR BAŞKA SÜRPRİZ

Ali Hikmet Akıllı’nın yanı sıra Yüksek Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı Sezgin Kaya da Ankara İl Başkanlığı için ismi geçiyor. Kaya’nın, Akıllı’nın aday olup olmayacağına göre tavrını netleştireceği öğrenildi.

AĞABEY FORMÜLÜ

Kulislerde Ankara için ‘ağabey’ formülü de dillendiriliyor. Ağabey formülünü savunanlar, Murat Karayalçın’ın SHP Genel Başkanı olmasının ardından, seçimlere kadar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini vekâleten yürüten Vedat Aydın’ın ismini dile getiriyorlar.

ADAY ARAYIŞI SÜRÜYOR

İl Başkanlığı seçiminin yapılacağı 8 Ocak tarihi yaklaştıkça aday adayı olarak konuşulan isimlerin sayısının artması bekleniyor.

Kulislerde Adnan Keskin’in dışında güçlü bir aday arayışının devam ettiği ifade ediliyor.

Ancak sonuçta önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Adnan Keskin ile “Tamam mı, devam mı?” sorusuna vereceği yanıt Ankara İl Kongresi’nin kaderini belirleyecek.

Etiketler :