Çete Dosyasındaki Polisle İlgili Çarpıcı Bilgiler: Uyuşturucu Şebekesi İle Yazışmaları Ele Geçirildi

Çete Dosyasındaki Polisle İlgili Çarpıcı Bilgiler: Uyuşturucu Şebekesi İle Yazışmaları Ele Geçirildi
Tutuklanan çete lideri Ayhan Bora Kaplan’ın arkadaşı Erhan Gündüz’ün ifadesinde geçen Narkotik Şube polisiyle ilgili çarpıcı bilgiler ortaya çıktı. Halktv.com.tr’nin edindiği bilgilere göre adı geçen Polis Mesut O.’nun, uyuşturucu baronu Kadir İnan’ın bir adamı ile yazışmaları ele geçildi. İfadede, O.’ya düzenli maaş verildiği Kadir İnan’ın bu kişiye otomobil hediye ettiği bilgisi yer almıştı.

Ankara’da 10’u aşkın restoran ve gece kulübünü ele geçiren Ayhan Bora Kaplan ve grubuna yönelik yürütülen soruşturma dosyasına kritik önemdeki bir ifade girdi. Halktv.com.tr’nin dün gündeme getirdiği 9 sayfalık ifadede Kaplan’ın çocukluk arkadaşı Erhan Gündüz, bu kişinin silah ve uyuşturucu ticareti ile bu süreçte temasta olduğu polislerle ilgili ayrıntılı bilgi verdi.

O POLİSLE İLGİLİ YENİ BİLGİLER

Gündüz’ün ifadesinde ‘Narkotik Şube’de görevli Polis Mesut’ olarak geçen memur ile ilgili yeni bilgilere ulaşıldı. İfadede adı geçen kişinin, Ankara Narkotik Şube’de dinlemelerin de yapan birimde görevli Polis Memuru Mesut O. olduğu öğrenildi.

whatsapp-image-2024-02-10-at-08-56-35.jpeg
Ayhan Bora Kaplan

BARONUN ADAMI İLE YAZIŞMIŞ

Edinilen bilgilere göre uyuşturucu baronu Kadir İnan’ın adamlarından biri 2017 yılında Ankara Akıncı Gişeleri’nde, Narkotik polislerinim bir uygulama aramasında yakalandı. Ekipler, bu kişinin cep telefonunda inceleme yaptı. Yapılan incelemede İnan’ın adamı ile Narkotik Polisi Mesut O. arasında bir dizi telefon görüşmesi ile yazışmaya ulaşıldı.

YAZIŞMALAR ‘KÖSTEBEĞİ’ ELE VERDİ

Soruşturmayı yürüten ekipler, elde ettikleri yazışmalar sonrası, bir süredir Narkotik içinde olduğundan şüphelendikleri ‘köstebeğin’ de izine büyük ölçüde ulaşmış oldu. Ekipler, savcılık talimatı ile bu kez mesai arkadaşlarını gözaltına aldı. Mesut O’ya, elde edilen yazışmalar gösterildi.

O POLİS GÜNÜ 45 GÜN TUTUKLU KALDI

Dört gün gözaltında kalan Mesut O. çıkarıldığı sulh ceza hâkimliği tarafından tutuklandı. 45 gün tutuklu kalan O. tahliye edildi. Tahliyeden sonra Onur bu kez Ankara Sakarya Caddesi’ndeki telefoncularla kavga etti. Anılan olayda O. ev hapsi cezası aldı.

BERAAT KARARIYLA DÖNDÜ

Meslekten ihraç edilen Mesut O. yargılandığı davalarda beraat etti. Beraat kararları sonrası Mesut O. yeniden göreve döndü.

whatsapp-image-2024-02-10-at-08-56-50.jpeg
Uyuşturucu baronu Kadir İnan'a yönelik operasyon yapılmıştı.

BARON, ‘POLİS MESUT’A PASSAT HEDİYE ETTİ

Kaplan soruşturması kapsamında şikâyetçi sıfatı ile ifade veren Erhan Gündüz, dönemin Narkotik Polisi Mesut O. ile ilgili şunları kaydetmişti: “Ankara’da Bora Kaplan ve Kadir İnan birlikte uyuşturucu işi yapar. Narkotik Şube’de görevli Mesut ve beraberindeki iki memuru, Sinan S.nin ofisinde gördüm. Bu polisler Kadir İnan’ın uyuşturucu ticaretine yardım ederlerdi. Bunun karşılığında Kadir İnan, Polis Mesut’a o tarihte her ay 40 bin TL para öderdi. Polis Mesut, Sinan S.’nin silah işlerini de yapar. Kadir İnan, 2016 yazında Polis Mesut’a, Passat marka bir araç hediye etti.”

Gündüz; Mesut O.’nun Ayhan Bora Kaplan ve Kadir İnan’a ait olan ve uyuşturucu sevkiyatı yapıldığını söylediği Kızılay’daki bir mekânın da adresini bilen az sayıdaki kişi olduğunu söylemişti.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :