Cengiz Holding talan edecek. Kaz Dağları'nda maden için kıyıma karşı direniş sürüyor

Kaz dağlarında Cengiz Holding'in kuracağı bakır madenine karşı vatandaşların direnişi sürüyor. Yağmur Beril Varol, Halktv ekranlarında bölgedeki son gelişmeler aktardı.

Kaz dağlarında maden için kıyıma karşı direniş sürüyor. Halktv muhabiri Yağmur Beril Varol "6 bin hektarlık bir bölüm üzerindeyiz. İçinde bulunduğumuz orman tehdit altında. Tam 1 milyon ağaç işaretlenmiş durumda. Cengiz Holding Şirket bakır madeni için çalışmaya başladığında 12 köy tehdit altında. 3 köy de proje alanının içinde yer alıyor ve haritadan tamamen silinecek." açıklamasından sonra direniş için bölgede toplanan vatandaşlara mikrofon uzattı.

screenshot-2.png

'BİZ YAŞAYAMAZSAK NE YAPACAĞIZ'

"Ormanlarımızın kesilmesini istemiyoruz. Yiyebileceğimiz her türlü sebze, meyve burada yetişiyor. Biz yaşayamazsak ne yapacağız. Çoluğumuz, çocuğumuz nerde bulacak bizi toprağın altında mı bulacak" diyen vatandaşlar bölgede beklemeye devam ediyor.

screenshot-3-001.png

'BİZİ CANLI CANLI MEZARA KOYACAKLAR'

Evinin hemen maden sahasının yanında olduğunu ifade eden başka bir vatandaş da madenin atık havuzunun da bölgeye yapılacağını ifade ederek. "Siyanür mü olacak ne olacak? Bizi canlı canlı mezara koyacaklar, ellerimizle diktiğimiz bütün ağaçlarımızı kesecekler. Yetkililer duysun bizim sesimizi, bize yardım etsinler" çağrısında bulundu.

4333.png

Kaynak:halktv.com.tr