Celal Şengör'den Erdoğan'a cinayet eleştirisi

Celal Şengör'den Erdoğan'a cinayet eleştirisi
Depremin yıldönümünde Fatih Altaylı'nın YouTube kanalında açıklama yapan Celal Şengör, Erdoğan'ı sert şekilde eleştirdi.

Fatih Altaylı’nın YouTube kanalında 17 Ağustos depremine özel programında konuk olan Prof. Dr. Celal Şengör, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da gerçekleştirdiği deprem toplantısına İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu davet etmemesini sert bir şekilde eleştirdi. Şengör, bu durumu "cinayet" olarak nitelendirdi.

Şengör, programda İBB'nin depreme hazırlık için ciddi çabalar sarf ettiğini, ancak merkezi hükümetin bu çalışmaları engellemeye çalıştığını ifade etti. "Ekrem İmamoğlu, depremle ilgili en iyi bilim insanlarını toplayarak şahane bir toplantı yaptı ve çok iyi kararlar alındı. Ancak 2 hafta sonra Cumhurbaşkanı bir deprem toplantısı yaptı ve Ekrem İmamoğlu’nu çağırmadı. Sen İstanbul’da deprem toplantısı yapıyorsun, şehrin seçilmiş en yüksek rütbeli memurunu çağırmıyorsun; bu cinayettir" dedi.

celal-sengor.jpg

Fatih Altaylı'nın, "Murat Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanı biliyorsun. İstanbul Belediyesi'nin bir şey yapmadığını söylüyor" demesi üzerine Şengör, Kurum’un adını anmak bile istemediğini belirterek, "Murat Kurum’un adını bile anma. Çünkü adını andığın zaman hakikaten benim asabım bozuluyor. Maden faciasından sonra bu adamın ağzını açmaya hakkı yok. Bakan’sın, git belediyeyle iş birliği yap, niye yapmıyorsun? Düşman ülkesi mi İstanbul?" ifadelerini kullandı.

Bu açıklamalar, depreme hazırlık konusunda merkezi hükümet ve yerel yönetimler arasında yaşanan gerilimi bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :