Çavuşoğlu harita üzerinden tek tek anlattı! İşte "Soçi mutabakatı"nın ayrıntıları...

Çavuşoğlu harita üzerinden tek tek anlattı! İşte "Soçi mutabakatı"nın ayrıntıları...
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya ile varılan mutabakatla ilgili olarak "Dünyanın en büyük 2 gücü olan ABD ile Rusya, harekatımızın meşruiyetini kabul etti" açıklamasında bulundu.

Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olan Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ile Rusya arasında dün Soçi'de imzalanan anlaşma ve Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki askeri varlığıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye'nin ABD ve Rusya'yla Suriye konusunda vardığı mutabakatların siyasi başarı olarak tarihe geçtiğini söyledi.

"DÜNYANIN EN BÜYÜK İKİ ÜLKESİ HAREKATIN MEŞRUİYETİNİ KABUL ETTİ"

Dünyanın en büyük iki ülkesinin Barış Pınarı Harekatının meşruiyetini kabullendiğini belirten Çavuşoğlu, "Barış Pınarı Harekatı sahasında herhangi bir terörist unsur karşımıza çıkarsa onları etkisiz hale getiririz." dedi.

"TERÖRİSTLER TÜRKİYE SINIRINDAN 30 KİLOMETRE GÜNEYE ÇIKARILACAK" 

YPG/PKK'lı teröristlerin Kamışlı dahil Türkiye sınırından 30 kilometre güneye çıkarılacağını dile getire Çavuşoğlu, Türkiye'nin çabalarının, teröristlerin Suriye'nin kuzeyinde kurmak istediği terör devletinin önüne geçtiğini söyledi.

"SURİYE'NİN GELECEĞİ İÇİN DÖNÜM NOKTASI" 

Barış Pınarı Harekatı'nın Suriye'nin geleceği için dönüm noktası olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Buralarda (Suriye'nin kuzeyi) nüfusun çoğunluğu Arap. Yönetimde Araplar olacak. Kürtler varsa onlar da yönetimde olacak." ifadesini kullandu.

"REJİMLE DOĞRUDAN BİR TEMASINIZ YOK" 

Bakan Çavuşoğlu, rejimle doğrudan bir temasın olmadığını, Esed rejiminin Adana mutabakatını istese de uygulama kapasitesinin bulunmadığını söyledi.

"YPG/PKK KİMLE İŞ TUTARSA TUTSUN BİZ GEREĞİNİ YAPARIZ"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "YPG/PKK kimle iş tutarsa tutsun biz gereğini yaparız." diye konuştu.

Çavuşoğlu, Putin'in "Biz YPG/PKK'ya güçlü ültimatom vereceğiz. Çekilmezse siz gereğini yaparsınız" dediğini aktardı.

"SMO ÇOK BÜYÜK KATKI SAĞLADI"

Bakan Çavuşoğlu, Suriye Milli Ordusu'nun önceki harekatlarda da bu harekatta da çok büyük katkı sağladığını belirtti.

"DEAŞ'LILARIN SALINMASI MÜMKÜN DEĞİL"  

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Yakalanan DEAŞ'lıların salınması mümkün değil. Çünkü saldığın zaman önce bize saldırır." dedi.


 

İlgili Haberler
Etiketler :