Çapa'da yoğun bakım ünitesi boşalıyor: Yoğunluk yüzde 30 azaldı

Çapa'da yoğun bakım ünitesi boşalıyor: Yoğunluk yüzde 30 azaldı
Çapa'nın yoğun bakım servisinde 10 gün önce 190 olan hasta sayısı 150'ye düştü. Dekan Tufan Tükek, "Hasta sayısında yüzde 30 azalma var" ifadelerini kullandı.

Çapa’daki İstanbul Tıp Fakültesi’nde 10 gün önce 190 coronavirüs hastasının bulunduğu pandemi servisinde hasta sayısı 150’ye düştü. Yoğun bakım servisinde kalan hasta sayısında ise yüzde 30 civarında bir azalma oldu.

"Hastaneye yeni gelen hasta sayısında da bir miktar azalma var"

Hürriyet'ten İdris Emen'in haberine göre, İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek hastanenin yoğun bakım servisinde yoğunluğun azalmasına ilişkin, "Yaklaşık 10 gün önce bütün servislerimizde kalan coronavirüs hasta sayısı 190 civarındaydı. Bu sayı şu anda 150 civarında. Şu anda yoğun bakım servisimizde 25 coronavirüs hastamız bulunuyor. Bu sayı da iki hafta önce 35 civarındaydı. Bu durum bize yoğun bakım servisinde bulunan hasta sayısında yüzde 30 oranında bir azalma olduğunu gösteriyor. Hastaneye gelen yeni hasta sayısında da bir miktar azalma var." ifadelerini kullandı.

"Mart ayında hastaneye gelen hemen hemen her hastada akciğer tutulumu görülüyordu"

Tükek, mart ayında hastaneye gelen hastaların neredeyse tamamınında akciğer tutulumu görüldüğünü belirtirken, bu oranın nisanda düştüğünü dile getirdi. Tükek, bu durumun virüsün bulaşmak için fırsat bulamamasından kaynaklandığını belirterek, yurttaşlara tedbirleri gevşetmeme çağrısında bulundu.

Dekan şu ifadeleri kullandı:

Mart ayında hastaneye gelen hemen hemen her hastada akciğer tutulumu olduğunu görüyorduk. Bu dönemde hastaneye gelen hastalarda akciğer tutulumunun daha az olduğunu görüyoruz. Bu durum virüsün bulaşmak için fırsat bulamadığını gösteriyor. Coronavirüsle mücadele kapsamında hastanelerin verdiği savaşı kazandığını söylemek mümkün. Ancak bu savaşın toplumsal düzeyde de kazanılması lazım. Toplumsal olarak da bu savaşı kazanmamız için günlük coronavirüs vaka sayısını binin altına indirmemiz lazım.