Bayramiç yangınından iyi haber

Bayramiç yangınından iyi haber
Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde, tarım arazisinde yangın başladı. Bölgeye karadan ve havadan müdahale sürüyor. Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci açıklamalarda bulundu. Demirci, 'Olağanüstü, insan üstü bir mücadele ile çok şükür ciddi bir sıkıntı olmadan oldukça kolayladık söndürme işlemlerini.' dedi.

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde, tarım arazisinde çıkan yangın, ormanlık alana sıçradı. Alevlere karadan ve havadan müdahale ediliyor. 

Bayramiç'e bağlı Aşağışevik köyü yakınlarındaki tarım arazisinde belirlenemeyen nedenle başlayan yangın, ormanlık alana sıçradı. İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, 3 helikopter ve 10 arazöz sevk edildi. Alevlerin söndürülmesi için karadan ve havadan müdahale ediliyor.

'..kolayladık söndürme işlemlerini'

Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, gazetecilere yaptığı açıklamada, ekiplerin yangının başından bu yana canla başla çalıştığını söyledi.

Söndürme çalışmalarına destek veren tüm kurum ve kuruluşlara, ekiplere emekleri için teşekkür eden Demirci, şunları kaydetti:

'Olağanüstü, insan üstü bir mücadele ile çok şükür ciddi bir sıkıntı olmadan oldukça kolayladık söndürme işlemlerini. Belki kontrol altında değil ama hava kararmadan inşallah kontrol altına alabileceğimizi tahmin ediyorum. Şuan için civar köyler için bir tehlike kalmadı. İlk başlarda sıkıntılı bir durum söz konusuydu ama şu an için böyle bir durum yok. Çok sıkıntılı bir durumumuz yok. Yangının çıkışıyla ilgili kesin bir bilgi yok. Saman balyası yüklü bir traktörün yanmasından kaynaklandığı, ilk tahminler arasında.'

 

Kaynak:DHA

Etiketler :