Can Atalay Ailesi İle Konuştu: Hüzünlü Anlar Kameraya Yansıdı

AYM'nin hak ihlali kararlarına rağmen tahliye edilmeyen Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay, annesi Şükran Atalay ve babası Mustafa Atalay ile haftalık telefon görüşmesinde konuştu.

Türkiye İşçi Partisi sosyal medya hesabından paylaşılan videoda Atalay, annesinin “Eğer Meclis'te olabilseydin Türkiye halklarına ve Hatay halkına ne söylemek isterdin” sorusuna “Son nefesine kadar Filistin halkının derdini dillendirme iradesini gösteren Hasan Bitmez’in hatırası önünde saygıyla eğiliyorum” yanıtını verdi. Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez, Meclis'te Filistin üzerine yaptığı konuşmanın ardından kürsüde kalp krizi geçirmiş, kaldırıldığı hastanede ertesi gün vefat etmişti.

'TÜRKİYE'NİN TEK GÜNDEMİ YOKSULLUĞUN İSTİSMARIDIR'

TBMM’deki bütçe görüşmeleriyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Can Atalay, şöyle konuştu:

"Şimdi bu, 6 Şubat’tan sonra, yani o büyük depremden sonraki ilk merkezi bütçe, genel bütçe görüşmesi. Biraz önce buraya gelmeden, Türk-İş logosu önünde bir işçinin, Türk-İş’in Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na temsilci olarak gönderdiği bir işçinin konuşmasını dinledim. Sadece benim değil, dinleyen herkesin ciğeri dağlanmıştır. Diyor ki o işçi kardeş, ‘Çocuğum benden Öğretmenler Günü için yapılacak faaliyete katkı payı olmak üzere 10 lira istedi, veremedim. 10 lirayı borç almaya gittim.’ Türkiye’nin başka gündemi yoktur, Türkiye’nin tek gündemi budur. Türkiye’nin tek gündemi, yoksulluğun istismarıdır. Türkiye’nin tek gündemi gelirde adaletsizliktir, gelirde eşitsizliktir, vergide adaletsizliktir, vergide eşitsizliktir. Türkiye’nin tek gündemi, öğün atlamak zorunda kalan çocuklardır, yatağa aç giren çocuklardır. Türkiye’nin tek gündemi kamu hizmeti kötü ifa ediliyor diye ya da piyasa koşullarına teslim ediliyor, falanca tarikata teslim ediliyor diye göz göre göre ölüme gönderilen insanlardır. Türkiye’nin gündemi budur."

'GENEL BÜTÇEDE HATAY YOK'

Genel bütçede deprem bölgesinin ve Hatay'ın olmadığını söyleyen Atalay, "Esas olması gereken şey yok bu genel bütçede. Bu genel bütçeyle çözülmesi gereken, konuşulması gereken şeylerin hiçbirisi yok. Hatay’ı gün gün takip etmeye çalışıyorum. Hatay’da çözülmesi gereken sorunlar çözülmedi. Altyapı çöktü, buna ilişkin alınması gereken tedbirler neredeyse 11 ay olacak alınmadı hala. Hatay’da enkaz kaldırmaya ilişkin, atık yönetmeliğine ilişkin sorunlar çözülmedi, giderek derinleşiyor. Üstelik Hatay’da öyle bir altyapı sorunu, öyle bir sıkıntı yaşanıyor ki; havalar soğudu, sürekli elektirler kesiliyor. Elektriği kesilen yurttaşlar ısınamıyorlar, herhangi bir faaliyet sürdüremiyorlar. Şunu konuşmak durumundayız, depremden bu yana son 10 aydır 4 kere İskenderun çok ciddi taşkın ve sel yaşadı. Geçtiğimiz 10 ay içerisinde buna ilişkin ne tedbir alındı bunu konuşmak zorundayız. Enkaz kaldırmasına, atık yönetmeliğine ilişkin bunca zamandır alınamayan tedbirleri konuşmak zorundayız. Başta depremin konuşulması lazım, bu konuşulmuyor. Hayretle izliyorum. Durum budur. Nerede olduğum belli, koşullar belli, dolayısıyla yapacak bir şey yok" ifadelerini kullandı.

Etiketler :