Caminin avlusuna vinç girdi

Caminin avlusuna vinç girdi
İstanbul Gaziosmanpaşa'da yaşanan olayda yokuştan aşağı gelirken freni patlayan vinç cami avlusuna daldı.

Gaziosmanpaşa'da bugün öğleden sonra meydana gelen zincirleme trafik kazası, büyük bir faciadan dönülmesine neden oldu. Yıldıztabya Mahallesi Berceste Sokak'ta yaşanan olayda, 19 ABG 839 plakalı vinç, iddialara göre yokuş aşağı inerken frenlerinin patlaması sonucu kontrolden çıktı. Hızla ilerleyen vinç, önce 34 ULT 95 plakalı bir otomobile, ardından bir aydınlatma direğine çarparak Mimar Sinan Camii'nin avlusuna girdi.

98691-3.jpg

VİNÇ CAMİ AVLUSUNA GİRDİ

Kaza anında vinç, camii avlusundaki ağaçlara çarparak durabildi. Ancak çarptığı otomobil, çarpmanın etkisiyle savrularak yol kenarında park halinde bulunan bir hafriyat kamyonunun altına girdi. Olay yerine hızla itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, otomobilde sıkışan sürücüyü kurtararak sağlık ekiplerine teslim etti. Yaralı sürücü, yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yaralı sürücünün durumunun stabil olduğu bildirildi.

98691-2.jpg

Kazanın ardından, olay yerine gelen ekipler, hasar gören araçları kaldırarak yolu yeniden trafiğe açtı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, kaza anı çevrede bulunan güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Görüntülerde, vinçin hızla ilerleyerek önce otomobile, ardından direğe ve camii avlusuna çarptığı görülüyor.

98691-1.jpg

"KIRMIZI IŞIK OLSADI..."

Olayın yaşandığı sokakta minibüs durağında çalışan Erkan Kuru, kazanın daha büyük bir facia ile sonuçlanmamasının şans olduğunu belirterek, "Rampadan inerken freni patlıyor, geliyor burada bir arabaya vuruyor, araba kamyonun altına giriyor. Ardından direğe çarpıyor, direkten de caminin bahçesine giriyor. Otomobilin sürücüsü yaralı. Eğer burada kırmızı ışık yanmış olsaydı çok büyük facia olurdu. Duran araçların hepsini caminin içine alırdı," dedi.

Kaynak:DHA