Çağlayan önünden yurttaş: Düşman ordusu mu geliyor buraya?

Çağlayan önünden yurttaş: Düşman ordusu mu geliyor buraya?
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında yürütülen soruşturmalar kapsamında sevk edileceği Çağlayan Adliyesi'ne yaklaşık 50 civarında TOMA getirildi. İmamoğlu'na destek olmak için adliye önüne gelen vatandaşlar "Düşman ordusu mu geliyor buraya?" diyerek tepki gösterdi.

İstanbul belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bu akşam saat 21.00 sıralarında Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'ne sevki bekleniyor.

Valilik Çağlayan'a çıkan yolları kapatma kararı alırken bir yandan da adliye önündeki güvenlik önlemleri artırıldı.

Çağlayan Meydanı ve Abide-i Hürriyet Caddesi'ne polis bariyerleri yerleştirildi. Yaklaşık 50 TOMA ve çevik kuvvet araçları da bölgeye konuşlandırıldı.

Kapatılan yollara rağmen İmamoğlu'na destek olmak için Çağlayan Adliyesi'ne giden vatandaşlar karara tepkili olduklarını belirtti.

İmamoğlu ve diğer gözaltı haksız bulduğunu belirten 65 yaşındaki vatandaş şunları söyledi:

"SERBEST BIRAKILMASINI BEKLİYORUZ"

"Neresinden başlayalım, neresinden bitirelim ben? Saçma sapan işler yani. Anlamsız, toplumu geren, ülkeyi geren işler. Valla ben de oy verdim. Hemşerimdir, ben de Trabzonluyum. Trabzonlu olduğum için oy vermedim. Sevdiğim için, güvendiğim için oy verdim. Burada halkın iradesine bence saygı duyulmuyor. Çok haksız bir uygulamalar var.

Dilerim serbest bırakılır yani. Herkes, sadece o değil. Diğer görevden alınanlar da serbest bırakılır. Haksız buluyorum bu tür uygulamaları. Bekliyoruz başkanımızı ve diğer arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını bekliyoruz"

14 bin 469 lira emekli maaşı aldığını belirten bir vatandaş ise, şunları söyledi:

"ÜLKEME SAHİP ÇIKMAYA GELDİM"

"Valla çok hukuksuz bir davranış olduğunu düşünüyorum. Birçok belediyelerde o kadar çok yolsuzluk varken hiçbir suçu olmayan bir insanın bu davranışının demokrasiye hiç uygun olmadığını düşünüyorum. Ve biz halk olarak da ve zaten ekonomik sıkıntılar altında ezilen bu halklarımızın artık bıçak kemiğe dayandı...

Yani benim kendi adıma ben emekliyim. 14 bin lira maaşla bana geçime mahkum ediyorlar. Zaten böyle bir sıkıntılarımız var. Zaten bunları biz yaşıyoruz. Bir de üstüne üstlük bu demokrasiye resmen bir katliamdır.

Ben de şu an bu saatten sonra torunlarımız ve gençlerimiz için onlara ileride hesap vermeyi daha sağlamlaştırmak için kendimi burada buldum. Ve ülkeme sahip çıkmaya geldim."

"O ÇIKINCAYA KADAR BURADAYIZ"

Başka bir vatandaş ise "Ona yapılan haksızlık herkese yapılmış olur diye düşünüyorum. Çünkü özgür olmasını istiyorum. Bizim daha sonraki gelecek gençlerimiz için bunu yapmamız gerekiyor. Ona sahip çıkmamız gerekiyor. O çıkıncaya kadar buradayız. İnşallah özgür olacak. Biz de rahat olacağız" yorumunu yaptı.

73 yaşındaki vatandaş da "Destek vereceğiz, yanında olacağız. Her zaman yanında olacağız. Ona ihtiyacımız var" dedi.

"DÜŞMAN ORDUSU MU GELİYOR BURAYA?"

Diğer yurttaşlar ise şöyle konuştu:

"Ne hale geldik, memleketin haline bak?", "Sınırlar delik deşik oldu. Savcılar sınırdan gelen teröristleri karşıladı, bu kadar TOMA yok. Toma'larla buraya duvar ördüler. Düşman ordusu mu geliyor buraya? İstanbul Belediye Başkanı, halk tarafından seçilmiş belediye başkanı.

Suçu sabit görürse tabi ki cezasını çeker. Ama şu anda suçu kesinleşmedi. Kesinleştikten sonra adalet yerini bulur ve cezasını çeker. Ama biz buraya hak, hukuk, adalet için geldik. Cumhuriyet'in zamanında kurulmuş fabrikalar, kurumlar, özelleşen hastaneler bizim cebimizden çıkan paralar için geldik. İşin özü bu. Sadece İmamoğlu meselesi değil bu. Söyleyeceklerimiz bu kadar."

"İMAMOĞLU MESELESİ DEĞİL DEMOKRASİ MESELESİ"

"Meydana koymayabilirler. Diğer meydana gideriz oraya da koymayabilirler. Fark etmez. Mahallemize kadar bizi belki sürebilirler. Ama biz yine balkona çıkarız. Balkona koymasa, cama çıkarız. Mutlaka bu haklı olduğumuz sesi duyururuz. Bizi nereye sürerlerse sürsünler. Bizim vergilerimizle alınan, bizim paramızla alınan, bizim maaşımızı ödediğimiz memurlar bizi öteki görüyorlar. Farklı görüyorlar. Ama biz halkız ya. Bizden korkacak ne var?

Elimizde bir şey yok. Görüyorsunuz. Bir şey yok yani. Buna rağmen bu reva mıdır? Bir bakın şu TOMA'lara bakın ya. Yazık değil mi bu insanlara? Neden geldik buraya? İmamoğlu meselesi değil ki sadece. Demokrasi meselesi. Biz bizim yaşadıklarımızı, çocuklarımız yaşamasın istiyoruz. Daha demokratik bir ülkede, daha güzel bir ülkede yaşasınlar. Bakın dün Saraçhane'de yine polisle göstericiler yani çocuklarımız, genç çocuklar karşı karşıya geldi.

"BUNA KARŞI ÇIKACAĞIZ"

Taş atan da fakir çocuğu, onu döven de fakir çocuğu. Polis de fakir çocuğu. Yani fakir çocuğunu, fakir çocuğuna kırdırtıyorlar. Biz buna itiraz ediyoruz. Yoksa tabii ki hukuk önünde herkes yargılanabilir. Yargılanabilir ama şu anda yargılanıyor mu sizce? Şu anda mahkum edilmiş. Şu anda mahkumiyet var yani. Şu görülen şey, şu yapılan şey mahkum ettik mi sizi demek? Biz buna karşı çıkacağız."

Çağlayan önünden yurttaş: Düşman ordusu mu geliyor buraya?

Kaynak:ANKA Haber Ajansı