Bursa'da ısı yalıtım fabrikasında yangın: Kontrol altına alındı

Bursa'da ısı yalıtım fabrikasında çıkan yangın çalışmalar sonucu kontrol altına alındı. Yangında dumandan etkilenen 3 işçi hastaneye kaldırıldı.

Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren fabrikada henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiyenin yanı sıra polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Tesisin üretim alanının tamamına yayılan yangın kontrol altına alındı.

65979c474a9f610e600b28dc7506ca20.jpg

Bursa Valisi Yakup Canbolat yangının ilk belirlemelere göre yandaki bir tesise sıçradığını düşündüklerini ancak alevlerin yayılmadığını tespit ettiklerini söyledi.

3 işçi hastaneye sevk edildi

Bursa Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay ile Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, Kestel ilçesi Barakfakih Organize Sanayi Bölgesi'ndeki ısı yalıtım sistemleri üretimi yapılan fabrikadaki yangına müdahale çalışmalarını yerinde inceledi.

dffdc8096afde7639847822475b1ba1e.jpg

Yetkililerden bilgi alan Vali Canbolat, işçilerden alınan ilk ifadelere göre, yangının asma katta elektrik kontağından çıktığını söyledi. Alevlere müdahaleyle fabrikanın 95 çalışanının tahliye edildiğini söyleyen Canbolat, şunları kaydetti:

"Gördüğünüz gibi büyük bir yangın var. Sadece bu fabrikada devam ediyor. İlk tespitlere göre herhangi bir yaralı ve can kaybı yok. Fabrikada üreticilerin verdiği bilgi de bu yönde. Sadece dumandan etkilenen 3 çalışan var. Onlar da hastaneye sevk edildi. Yangını kontrol altına almaya çalışıyoruz. Bölgeye UMKE, AFAD, bütün iftaiye ekiplerimiz sevk edildi. Şu anda müdahale sürüyor. En kısa zamanda kontrol altına almaya çalışacağız. Fabrikanın 95 çalışanı varmış. Köpüklü yalıtım malzemesi üretiyor. İçeride kimyasal malzemeler de var. Onunla ilgili de müdahale yapılıyor. Bütün imkanları seferber ettik, bir an önce kontrol altına almaya çalışıyoruz. Şu an için sevindirici olan şey herhangi bir can kaybı ve yaralının olmaması."

Havadan görüntülendi

Bursa'nın Kestel ilçesinde, Barakfakih Organize Sanayi Bölgesi'ndeki ısı yalıtım sistemleri üretimi yapılan fabrikada çıkan yangında üretim bölümü, kullanılamaz hale geldi. Fabrikanın yanan hali, dronla havadan görüntülendi.

8cef2bf4d6db9fe79494b1678059f5c3.jpg

Kaynak:DHA