Bugün Hava Nasıl Olacak? Meteorolojiden 9 Kente Sarı Kodlu Uyarı!

Bugün Hava Nasıl Olacak? Meteorolojiden 9 Kente Sarı Kodlu Uyarı!
Bu hafta hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde seyretti. Haftanın en yüksek hava sıcaklığı 17 derece olurken meteoroloji 9 kent için sarı kodlu uyarı verdi. Başta İstanbul olmak üzere pek çok kentte kuvvetli yağış bekleniyor. İşte meteorolojinin son verileri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan son verilere göre bugün pek çok kentte kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji tarafından paylaşılan uyarıda denizlerde fırtına beklendiği ve Marmara'da kuvvetli sağanak yağışın etkili olacağı bildirildi.

thumbs-b-c-fce0006c541e046806b3ac62229a9dfc.jpg

DENİZLERİMİZDE FIRTINA BEKLENİYOR!

Batı Karadeniz’de rüzgarın, bugün öğle saatlerinden itibaren batısında kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, yarın günün ilk saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

thumbs-b-c-f39c01c65374df2b1ddf49d838550d00.jpg

Marmara’da rüzgarın, bugün öğle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Pazartesi günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Kuzey Ege’de rüzgarın, buün öğle saatlerinde kuzeyinde gece saatlerinden itibaren genelinde kuzey ve kuzeydoğudan 7 ila 9 kuvvetinde (75-90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Salı günü (23.01.2024) sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

thumbs-b-c-86c30070e5b5db3ae2429be4d354d1f6.jpg

MARMARA'DA BEKLENEN KUVVETLİ YAĞIŞLARA DİKKAT!

Bugün Marmara'da beklenen yağışların öğle saatlerinden sonra etkisini artırarak İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova ve Kocaeli'nde kuvvetli (21-50 kg/m2) yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak olarak başlayacak yağışların zamanla havanın soğuması ile birlikte kuvvetli karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde kuvvetli kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yağışla birlikte kuzey yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile kar yağışı beklenen yerlerde buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

11.png

9 KENTE SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Balıkesir, Çanakkale, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ için sarı kodlu uyarıda bulundu.

Etiketler :